SİYASET

HDP’LİLER ENGELLİLERLE BULUŞTU

HDP Batman Milletvekilleri ve İl Eş Başkanlarından oluşan heyet, sivil toplum kuruluşlarına yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerini, 3. gününde de sürdürdü.

HDP’LİLER ENGELLİLERLE BULUŞTU
13-05-2016 20:58
Google News

Dernek ve sendika yöneticileri ile bir araya gelen Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, İl Eş Başkanları İkram İrgi ve Fatma Kapalıgöz ile İl Yöneticileri, ziyaretlerinin 3. gününde STK ziyaretlerini sürdürdü.

Ortopedik Engelliler Derneği’ne ziyarette bulunan heyet, Başkan Fatma Zehra Atay tarafından karşılandı. 10–16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutlayan HDP’li Eş Başkanlar, HDP çatısı altında engellilere ve engelli haklarına geniş yer verildiğini kaydetti.

ENGELLİLERİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

HDP’li heyet, Bedensel Engelliler Derneği’nde Başkan Cuma Çilek ve Engelliler Spor Kulübü Yöneticileri tarafından karşılandı. Mecliste engellilere yönelik yaptığı konuşmaya ilişkin bilgi veren Milletvekili Mehmet Ali Aslan “Vicdanında ve adalet duygularında engel olan devlet adamları, engellilere hayatı kolaylaştıracaklarına başlattıkları savaş konsepti ile çocukları ve kadınları sakat bırakarak fiziksel engelli bir hale getirdi. Yılın 365 günü, engelliye sevginin ve dayanışmanın günü olmalıdır. Özel insanların günü, yılda 1 gün olmamalıdır. Tüm yıl, tüm hayat, onların günü olmalıdır. Meclis Genel Kurulunda da dile getirdim. Engellilerden elektrik, su, telefon, internet, kırtasiye, ulaşım, sağlık, kira ve diğer temel ihtiyaçlar ile ilgili hiç bir ücret talep edilmemelidir. Tüm bu hizmetlerden ücretsiz yararlanmalılar ayrıca evlilik masrafları da karşılanmalıdır. Hükümet yetkilileri Engelliler Haftasını kuru bir kutlamayla geçiştirmek yerine icraat yapmaları gerekiyor” dedi.

HDP’LİLER SANAYİDEYDİ

HDP Batman Milletvekilleri ve İl Eş Başkanlarından oluşan heyet, sivil toplum kuruluşlarına yönelik gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Sanayi sitesini ziyaret ettiler.

Sanayi sitesi başkanı ve Esnafın sorunlarını dinleyen HDP’li heyet, bölgede yürütülen operasyonlar ve çatışmalar nedeniyle halklar arasında derin bir uçurumun oluşturulmaya çalışıldığını, barış mücadelesinin ise toplumun bütün kesimleriyle el birliği yapılarak gerçekleştirilebileceğini belirtti. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete