GÜNDEM

HDP'NİN HEDEFİ BARAJI GEÇMEK

HDP'NİN HEDEFİ BARAJI GEÇMEK

HDP'NİN HEDEFİ BARAJI GEÇMEK
04-09-2014 19:46
Google News

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İl Eş Başkanları toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş, HDP'nin cumhurbaşkanlığında kazandığı başarı "Birileri ısrarla bu başarıyı bir kişinin başarısı olarak öne çıkarmaya çalışıyor. Bu başarı benim değil partinin, HDP'nin başarısıdır. HDP programı ve projesi olmasaydı bu başarıyı sağlayamazdım" dedi.

HDP'nin önümüzdeki genel seçimlere parti olarak girmeyi ve barajı aşmayı hedeflediğini belirten Demirtaş, bunun için şimdiden bir seferberlik başarısı başlattığını belirti. Seçim sonuçlarına dikkat çeken Demirtaş "Milyonlarca insan umudunu bize bağlamış durumdadır. Biz görevlerimizi yerine getiremezsek, IŞİD barbarlığı bu topraklarda da hakim olacak" uyarısında bulundu.

IŞİD ZİHNİYETİ TÜRKİYE’DE

AKP hükümeti için, "IŞİD zihniyeti Türkiye'dedir, onun en büyük temsilcisidir iktidardır" diyen Demirtaş, CHP'yi de temsil ettiği "tekçi ve mezhepçi zihniyeti nedeniyle" IŞİD'in bir başka versiyonu olarak değerlendirerek, "Bunun panzehiri HDP'dir. Ortadoğu'da her ülkede HDP gibi bir partiye ihtiyaç vardır" dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete