TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hedef Diyarbakır’ı turizmde hak ettiği yere taşımak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm potansiyelinin doğru kullanılması, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin memnuniyet oranının artırılması amacıyla rehberlik hizmeti, turizm büroları ve turizm zabıtası gibi konularda hizmet veriyor.

Hedef Diyarbakır’ı turizmde hak ettiği yere taşımak
04-06-2024 11:22
Google News

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yerli ve yabancı turistlerin önemli destinasyonlarından biri olan tarihi Suriçi bölgesinde pek çok farklı hizmet vererek hem ziyaretçilerin memnuniyetini artırıyor hem de kentin tanıtımına katkı sunuyor. Diyarbakır’ı turizmde hak ettiği yere taşımayı amaçlayan çalışmalar yurttaşlar ve turistler tarafından ilgi ile karşılanıyor.

Suriçi bölgesinde 3 adet turizm irtibat bürosu

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı turizm büroları bu amaçla hizmet veriyor. Şehri gezmek isteyen yerli ve yabancı turistlere rehberlik eden bu bürolar Dağkapı Meydanı, Mardinkapı ve Dengbej Evi olmak üzere 3 farklı yerde yerli ve yabancı turistlere rehberlik ediyor. Turizm bürolarında çalışan görevliler ziyaretçilere hem şehrin önemli noktalarını anlatıyor hem de şehri tanıtan çeşitli basılı materyaller hediye ediyor.

Turizm Zabıta ekipleri turistlerin hizmetinde

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Turizm Zabıta ekipleri de Diyarbakırlıların ve turistlerin uğrak noktalarından olan İç Kale’de ziyaretçilerin güven içinde ve rahat bir şekilde gezebilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

6 dilde tanıtım ve rehberlik hizmeti

Turizm Zabıta ekipleri, yerli ve yabancı turistlere kentteki tarihi ve kültürel mekanlar hakkında bilgi vererek rehberlik hizmetinde bulunuyor. İngilizce, Almanca, Rusça, İspanyolca, Türkçe ve Kürtçe (Zazaca-Kurmancî) olmak üzere 6 dilde tanıtım yaptıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Veysi Rüzgar, şunları ifade etti: “Zabıta bünyesinde farklı birimlerimiz var ama şu an bulunduğumuz mekan turistik bir mekan olduğu için turizmle ilgili ekiplerimizi burada konumlandırdık. 15 kişilik bir turizm zabıta ekibimiz var. Arkadaşlarımız yerli ve yabancı turistlere bilgilendirme yapıyorlar. Onların esenlikle ilgili sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Sadece İçkale ile ilgili değil bütün Sur içindeki tarihi yapılarla ilgili bilgiler vermeye çalışıyoruz.” (Bülten)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?