HER GÜN SALATALIK YERSENİZ NE OLUR?

HER GÜN SALATALIK YERSENİZ NE OLUR?

HER GÜN SALATALIK YERSENİZ NE OLUR?
12-04-2018 02:49
Google News

Doğal sıvı takviyesidir

Her gün salatalık tüketmek, günlük almanız gereken sıvı miktarını karşılayabilmenize yardımcı olur. Yetişkin bir insan vücudunun %70’i sudan oluşur, bu yüzden vücut sistemimizin düzgün işlev görebilmesi için günlük su alım miktarı önemlidir. Suyun yerini hiçbir besin tutamaz ancak suya ek olarak her gün salatalık tüketirseniz vücudunuzun sıvı kaybını dengeleyebilirsiniz.

Cilt sağlığı

Salatalığın içeriğinde bulunan vitaminler ve antioksidanlar ciltteki şişlikleri indirir, iltihap ve tahrişi gidermeye yardımcı olur. Salatalığı tüketmenin dışında direkt olarak cildinize de uygulayabilirsiniz. Özellikle gözaltı morluklarınızdan ve torbalarınızdan şikâyetçiyseniz salatalığı dilimleyerek gözünüzün üzerine yerleştirebilirsiniz.

Tırnak ve saç bakımı

Tırnaklarınız kırılıyorsa günde bir salatalık mutlaka yiyin! Salatalığın içerisinde bulunan silika ve sülfür maddeleri tırnaklarınızın kırılmasına engel olur aynı zamanda da hem tırnaklarınızın hem de saçlarınızın sağlıklı uzamasını ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Selülitlerinize veda edin

Her gün salatalık tüketmek selülitlerinizle aranızın düzelmesini sağlayabilir. Ağızdan almak istemiyorsanız selülit olan bölgeleri birkaç dilim salatalık ile ovabilirsiniz. Böylece vücudunuz yerçekimine karşı koyarak daha sıkı ve selülitsiz bir görünüme kavuşacak.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete