SİYASET

Hüda Par’lı vekil, mecliste konuştu; “Hayal kırıklığı…”

Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, partisinin gündem değerlendirmesini TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

Hüda Par’lı vekil, mecliste konuştu; “Hayal kırıklığı…”
13-06-2024 15:25
13-06-2024 15:28
BATMAN
Google News

Ramanlı “Kutsal topraklarda bulunan hacılarımız mağdur edilmemeli. Özellikle Türkiye ekonomisinin kur, faiz ve enflasyon sarmalı içerisinde bir kısır döngüye girdiğini görüyoruz. Her ne kadar ekonomi yönetimi, geçmişte yaşanan bazı sıkıntıların telafisi babında birtakım adımlar atmaya Türkiye ekonomisini düzlüğe çıkarmaya çalışıyorsa da aslında uygulanan reçetenin çoğunlukla dar gelirli insanların sırtına yük bindirildiğini görüyoruz. Hane halkı tüketim harcaması hane başına 24 bin 383 TL olarak belirlenmiş yani 4 kişilik bir aileye hesaba katarsak bu kişi başına 12 bin 521 liraya tekabül ediyor. Yüzde 80'lik dar gelirli vatandaşların özellikle hane halkı tüketim harcamalarında gıda, kira ve ulaşım çok büyük yer tutuyor” dedi

ÇARE, FAİZ BATAKLIĞINDAN KURTULMAK…

Ramanlı “Faize dayalı kapitalist ekonomi modeli terk etmedikçe biz bu sarmaldan kurtulamayız. Maalesef her geçen gün bu ekonomik sıkıntıların faturasını dar gelirliler, emekliler ve yoksullar çekmek zorunda kalıyor. Bu sistem üretimi de baltalıyor istihdama darbe vuruyor. Alın teri ve emek sömürüsünü beraberinde getirdiği gibi zengini daha fazla zengin yoksulu da daha fazla yoksul yapıyor. Çare ne çare faiz bataklığından derhal kurtulmak” dedi.

BUĞDAY FİYATLARI HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

Buğday alım fiyatlarının, TMO tarafından geçtiğimiz hafta açıklandığını hatırlatan Ramanlı “Buğday fiyatları buğday üreticisi için tam bir hayal kırıklığı oldu. Çünkü üreticiden ve bu işle iştigal eden bütün kesimlerden gelen ortak tepki bu rakamların yetersiz olduğu buğdaya ton başına 9 bin 250 TL fiyat biçildi. Prim desteğiyle beraber ki o bin 750 TL ton başına ancak 11 bin lirayı buluyor. Üretim maliyetleri göz önüne alındığında çiftçinin bir sonraki sene üretime devam edebilmesi açısından çiftçinin muhakkak suretle desteklenmesi gerekiyor. Çiftçiye verilen desteğin yetersiz. Mazot desteği var ama çiftçiden alınan ÖTV'nin toplam miktarı çiftçiye sunulan desteklenen miktarından daha fazla. Nasıl ki deniz araçlarında kullanılan akaryakıt için ÖTV alınmıyorsa tarımsal faaliyetlerde kullanılan traktör gibi ekipmanların da ihtiyaç duyduğu akaryakıttan ÖTV alınmamalı yani maliyetler aşağıya çekilmeli çiftçi maliyet itibariyle desteklenmelidir” dedi. (Hüda Par Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?