GÜNDEM

İçişleri Bakanı Ali Yerlika talimat verdi

Bisikleti çalındığı için videolu mesaj yayınlayarak hırsıza seslenen Batmanlı Çiğköfte Ustasına, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Batman Valisi Ekrem Canalp destek çıktı.

04-10-2024 20:42
04-10-2024 23:32
Google News

Batman'da 30 yıldır çiğköfte ustalığı yapan 50 yaşındaki İdris Ekinci’nin bisikleti, evinin önünden çalındı. Ekinci, bisikletini çalan hırsıza ilginç bir video çekerek seslendi. Paylaştığı video sonrası Ekinci’ye Batman Valisi Ekrem Canalp tarafından bisiklet hediye edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya platformlarında yayınlanan vido sonrası Ekinci’yi arayarak tezgahında bulunan tüm çiğköfteyi satın aldı ve vatandaşlara dağıttırdı.

VALLAHİ SENİ ŞİKAYET ETMEYECEĞİM

Çektiği videoda hırsıza seslenen çiğköfte ustası İdris Ekinci "Sayın hırsız bey, bak sana sayın diyorum, saygı gösteriyorum. Allah rızası için benim bisikletimi getir. Ben senin tavuğuna kış demiş miyim? Vallahi seni şikayet etmeyeceğim. Bisikleti arkaya koy ben gözümü kapatacağım, seni görmeyeceğim. Evim kira. Bisiklet alamam. Bisikletçiye gittim, çok pahalı. Lütfen bisikletimi getir" dedi.

VALİ BİSİKLET HEDİYE ETTİ, İÇİŞLERİ BAKANI DA ÇİĞKÖFTELERİNİ SATIN ALARAK DAĞITTI

Çiğköfte Ustası dis Ekinci’yi, Gülistan Caddesindeki tezgahının başında ziyaret eden Vali Ekrem Canalp "İki yıldır Batmanlıların nezaketini, zerafetini görüyordum. Batmanlılar öyle nezaket sahibi insanlardır ki bisikletini çalan hırsıza bile sayın demekten imtina etmezler. Tabi bu biraz da halk mizahıdır. Arkadaşlarıma talimatımdı. İdris Ustaya uğrayıp kendisine bisikleti hediye ettik. emniyet müdürümüze de talimat verdim, hısızı yakalamalarını istedim. Hırsızı tespit ettik. Yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Kozluktaki festivalimizde İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya beni aradı ve İdris Ustaya bisiklet hediye etmek istedi. dedi Kendisine dedim ki maalesef sayın bakanım bu talimatınızı yerine getiremeyeceğim çünkü biz bisikleti aldık. Sayın Bakanımız da kendisi adına çiğköftelerin hepsini satın almamı istedi. Tezgahtaki çiğköfteleri alarak Batmanlılara dağıttık” dedi.

"BİSİKLETİM BENİM ELİM AYAĞIMDI"

Vali Canalp ve Bakan Yerlikaya’ya teşekkür eden Çiğköfte Ustası İdris Ekinci "Bisikletim benim elim ayağımdı. Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum" dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
5 Ekim 2024 e-gazete