GÜNDEM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Atama Kararnamesi Açıklaması

Emniyet Genel Müdürü ve Jandarma Genel Komutanı değişiklikleri ile ilgili yapılan atamalar hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Atama Kararnamesi Açıklaması
16-08-2024 03:39
Google News

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız'ın Bursa Valiliği'ne atanmasını ve yerine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın getirilmesini içeren atama kararnamesi hakkında açıklamada bulundu.

Ayrıca Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in emekliliğe sevk edilmesi ve yerine Orgeneral Ali Çardakcı'nın atanmasıyla ilgili kararlar da paylaşıldı. Kararnamede ayrıca 23 ilin emniyet müdürünün değiştirildiği belirtilirken, bazı önemli atamalar da yapıldı.

Örneğin, Asayiş Daire Başkanı Tolga Yılmaz'ın Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne atanması, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı Ahmet Metin Turanlı'nın Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne atanması gibi. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığında 6 generalin bir üst rütbeye, 16 albayın da generalliğe yükseldiği bilgisi paylaşıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığında ise Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir Koramiralliğe terfi etti. Bakan Yerlikaya, atamalarla ilgili sosyal medya hesabından da paylaşım yaparak, atanan kişilere yeni görevlerinde başarılar diledi.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete