GÜNDEM

İluh Hastanesinde kaygı verici gelişmeler!

Sağlık Sen Batman Şubesi Başkanı İbrahim Halil Dursun, İluh Devlet Hastanesi’nin durumu ve sağlık hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

İluh Hastanesinde kaygı verici gelişmeler!
06-06-2024 15:40
06-06-2024 15:41
BATMAN
Google News

Dursun, hastanenin bir bölümünün kapatılması ve personelin diğer sağlık tesislerine aktarılması sürecine ilişkin endişelerini dile getirdi. Üç yıl önce İluh Devlet Hastanesi'nin personelden arındırıldığını, genel bir tadilattan geçirildiğini ve yeni personel atamalarıyla yeniden hizmete açıldığını belirten Dursun, o dönemde planlanan sağlık sisteminin bugün eski ve çürük bina gerçeğine yenik düştüğünü ifade etti.

ÇÜRÜYEN BİNANIN BOŞALTILMASINA KARAR VERİLDİ

İluh Devlet Hastanesi’nin ek binasında iki kolonda meydana gelen çatlak nedeniyle binanın gerekli test ve analizlerinin yapıldığını ve ek binanın boşaltılması kararı alındığını belirten Dursun, binanın akıbeti ve izlenecek yol haritası kapsamında hastane çalışanlarının bir kısmının diğer sağlık tesislerine aktarılacağını söyledi. Batman’ın, deprem illerinden sonra en acil sağlık tesisine ihtiyaç duyan il konumunda olduğunu belirten Dursun “Batmanımız, deprem illerinden sonra en acil sağlık tesisine ihtiyaç duyan il konumundadır. 650 bin kendi nüfusu ve dolaylı olarak 1.5 milyon nüfusa hizmet veren ilimizin en büyük önceliği 500 yataklı devlet hastanesinin en hızlı şekilde hatta yasal süresinden önce bitmesi konusunda acil bir eylem planına dahil edilmesi ve İluh Devlet Hastanesi’nin statüsünü kaybetmeden çok acil bir şekilde yeniden ve daha kapsamlı inşası sağlanmalıdır” dedi. (Sağlık Sen Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24 Haziran 2024 e-gazete