İŞÇİLER, İŞVEREN OLARAK DÖNDÜ

Batman'dan yaklaşık 20 yıl önce İstanbul, İzmir ve Bursa'ya göç edip, oradaki tekstil atölyelerinde çalışan 150'ye yakın girişimci, devlet desteğiyle memleketlerinde üretim tesisi kurdu, binlerce kişiye istihdam sağladı. Bu sayede son 10 yılda Batman'da kurulan yaklaşık 200 tekstil atölyesinde 20 bin kişiye istihdam sağlandı. Söz konusu atölyelerde üretilen giysilerin büyük bölümü Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

İŞÇİLER, İŞVEREN OLARAK DÖNDÜ

İSTANBUL'DAN GELDİ 220 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR

İş bulmak için 2001 yılında Batman'dan İstanbul'a göç eden ve orada 6 yıl tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan Ferit Eren (32), bir arkadaşıyla küçük atölye kurdu. Kısa sürede işlerini büyütmeyi ve sermaye birikimi oluşturmayı başaran Eren, devletin sağladığı teşvik ve destek uygulamalarından faydalanmak üzere memleketinde yatırım yapma kararı aldı. Hasankeyf İlçesinde 90 kişinin çalıştığı atölye kuran Eren, yaklaşık 7 ay önce de Batman merkezde 130 kişinin istihdam edildiği ikinci tesisini kurdu.

Doğu Tekstil Sahibi Eren “İŞKUR olmasaydı kalifiye eleman yetiştiremezdik. İŞKUR ile önce gençleri eğitip, ardından atölyede iş başı yaptırdık. Bunun çok büyük faydasını gördük. İşçi olarak işe başladık bugün işveren olduk” dedi. Cengiz Kaptanoğlu, Cengiz Altındağ ve Tekoşin Acar da memleketlerine işveren olarak dönen girişimciler. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...