GÜNDEM

İŞKUR’dan Belediyeye belgeli cevap

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü, Batman Belediyesinin alacağı 122 işçi için 1 günlük başvuru süresi tanınması ve gelen eleştiriler karşısında İŞKUR’un hedef gösterilmesine ilişkin yazılı cevap metni yayınladı.

İŞKUR’dan Belediyeye belgeli cevap
11-07-2024 11:00
11-07-2024 11:14
BATMAN
Google News

BATMAN BELEDİYESİ İŞKUR’U İŞARET ETTİ

Batman Belediyesinde istihdam edilecek 110 işçi alımı için 1 günlük başvuru süresi tanındı. Kamuoyunda belediyeye yönelik eleştiriler oluştu. Batman Belediyesi ise İŞKUR’u işaret ederek işçi alımı ilanının İŞKUR sitesinde yayınlandıktan sonra tekrardan kaldırıldığını belirtti.

İŞKUR İSE BELEDİYEYİ SUÇLADI

Tartışmalara İŞKUR Batman İl Müdürlüğü de yazılı metinle cevap verdi. İŞKUR’un yanıt metninde “11.07.2024  Batman Belediyesi tarafından yürütülen 122 kişilik personel istihdamına ilişkin olarak kamuoyuna yansıyan haklı eleştirilere karşı Batman Belediyesi’nce yapılan kamu kurumlarını suçlayıcı açıklamalara cevap verme ve kamuoyunu sağlıklı bilgilendirme zaruriyeti hasıl olmuştur. Batman Belediyesi’nce istihdam edilmek üzere çeşitli branşları kapsayan 122 kişilik istihdam ilanı 04.07.2024 tarihinde İŞKUR İl Müdürlüğümüze teslim edilmiş, yapılan incelemede eksik evrak bulunduğundan ötürü talep edilen ilan evrakları eksikliklerin giderilmesi için Batman Belediyesine iade edilmiştir. 122 kişilik ilan talebi 08.07.2024 tarihinde İŞKUR İl Müdürlüğümüze eksiksiz olarak iletilmiş ve 09.07.2024 tarihinde Batman Belediyesince talep edildiği şekliyle 1 günlük olarak yayımlanmıştır. Batman Belediyesi’nin bizzat talep ettiği ilan ve başvuru süresi aynı gün olmak üzere sadece 1 gündür. Başvuru sürecindeki ilan sürelerini belirleme yetkisi tamamen başvuruda bulunan batman belediyesine aittir. İŞKUR İl Müdürlüğünün ilan sürelerini belirleme gibi bir yetkisi bulunmamaktadır. İlgi ilan başvuru süresinin sadece 1 günlük olmasından ötürü başvuruda bulunamayan gençlerimiz başta olmak üzere toplumun hemen her kesiminden yükselen haklı tepkilerine cevap veremeyen Batman Belediyesi her zamanki gibi suçu yansıtma yoluna giderek kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Batman belediyesi’nce İŞKUR İl Müdürlüğüne gönderilen ve aşağıda yer alan ıslak imzalı tüm resmi evrakları kamuoyunun taktirine sunarız” denildi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
HÜSEYIN ÇIÇEK
HÜSEYIN ÇIÇEK 2 ay önce
Belediye suçu işkura atıyor resmi evrakta 1 gün yazıyor kendi adayınızı alın zaten biz takım tutar gibi parti tutuyoruz
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Eylül 2024 e-gazete