TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İsrail'in Gazze'ye saldırıları görsel sanatlar sergisiyle protesto edildi

Siirt Üniversitesinde (SİÜ) İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki için "Karikatürlerin diliyle Gazze soykırımı" temalı sergi açıldı.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları görsel sanatlar sergisiyle protesto edildi
31-05-2024 03:29
30-05-2024 18:30
Google News

SİÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde eğitim gören öğrenciler İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de yaşanan insanlık dramını anlatan karikatürler ile Filistin bayrağı, Gazze'de yıkımı anlatan görsel ve İsrail'e tepkinin dile getirildiği üç boyutlu tablo hazırladı.

Hazırlanan eserler SİÜ Mühendislik Fakültesinde açılan sergide tanıtıldı.

Atölye yürütücüsü Dr. Nur Selcen Karaaslan, İsrail'in Gazze'ye aylardır süren saldırılarına dikkat çekmek ve yaşanan insanlık dramını sanatla anlatmak için böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması çağrısında bulunan Karaaslan, "Ne yazık Gazze'de soykırım yaşanıyor ve dozu da gün geçtikçe artıyor. Bu durum bizleri derinden üzüyor. Atölyemizde deneysel bir pano tasarlamaya çalıştık. Öğrencilerimizin bir kısmı üniversitemizde okuyan yabancı uyruklu gençler. Bu anlamda da çok dilli ve kolektif bir çalışma ortaya çıktı. Bu şekilde sesimizi duyurmaya çalıştık. Gazze'de yaşananlara sessiz kalmadığımızı öğrencilerimizle ve hocalarımızla göstermek istedik." dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?