GÜNDEM

İstanbul'da Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı Başlıyor

23-26 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek program öncesinde yapılan basın toplantısında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı ve Okçular Vakfı Başkanı konuştu.

İstanbul'da Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı Başlıyor
16-08-2024 20:40
Google News

İstanbul Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Okçular Vakfı tarafından 23-26 Ağustos'ta Muş'un Malazgirt ve Bitlis'in Ahlat ilçelerinde eş zamanlı düzenlenecek 953.

Yıl Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız konuştu. Bakan Uraloğlu, Malazgirt Zaferi'nin önemine vurgu yaparak, Türk ordusunun zaferiyle Anadolu'nun kapısının Türklere açıldığını belirtti. Vakıfların önemine de değinen Uraloğlu, gençlerin milli ve manevi değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Malazgirt Zaferi'nin gençlere aktarılmasının önemine dikkat çekerek, etkinliklerin gençlerin kültürel mirası özümsemeleri açısından büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. Programda güreş ve atlı cirit gibi pek çok aktivitenin yer alacağını belirtti.

Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız ise vakfın tarihi misyona uygun etkinlikler düzenleyeceğini ifade ederek, geleneksel sporlar ve kültürel etkinliklerin yer alacağı program hakkında bilgi verdi. Ahlat ve Malazgirt'te düzenlenecek programda birçok kurum ve sivil toplum kuruluşunun katılım sağlayacağı belirtildi.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete