GÜNDEM

İzmir Körfezi'nin Acil Eylem Planı Toplantısı Sonuçlandı

İzmir Körfezi'nde alınacak acil ve kısa vadeli önlemlerin belirlendiği toplantı tamamlandı.

İzmir Körfezi'nin Acil Eylem Planı Toplantısı Sonuçlandı
07-10-2024 20:09
Google News

İzmir İktisat Kongresi binasında gerçekleştirilen "İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı Toplantısı" sona erdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İzmir Körfezi Bilim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 15 maddelik bir eylem planı oluşturuldu. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hazırlanan eylem planının detaylarını paylaştı.

Planın içeriğinde yer alan acil eylemler arasında Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin mevzuata uygun işletilmesi, atık su ve yağmur suyu hatlarının kontrol altına alınması ve denetimlerin sıkılaştırılması gibi önemli adımlar bulunuyor.

Kısa vadeli eylem planında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların, atıksu tesislerinin deşarj yerlerinin yeniden değerlendirilmesi, derelerde rüsubat ve sediment kontrolünün sağlanması, deniz suyunu filtreleyebilecek deniz canlılarına yönelik düzenlemeler yapılması gibi konular yer alıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Varank, bilim insanlarına teşekkür ederek, hazırlanan planın önemine vurgu yaptı ve "orta ve uzun vadeli eylem planı"nın kasım ayı sonunda açıklanacağını belirtti. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?