GÜNDEM

JANDARMADAN TPİC İŞÇİLERİNE MÜDAHALE!

JANDARMADAN TPİC İŞÇİLERİNE MÜDAHALE!

JANDARMADAN TPİC İŞÇİLERİNE MÜDAHALE!
01-01-2015 21:15
Google News

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) yan kuruluşu olan Türkiye Petroleum İnternational Campany (TPİC) işçilerinin Batman'da çalışma sahalarında başlattıkları eylemin sona ermesi için ikna çabaları sürüyor.

İşçilerle yeni yılda yapılan ve 6 ay süreyle çalışma sözleşmesine ikna olmayan işçiler, maaşlarının asgari ücrete düşürüldüğünü ve 6 ay sonrası için de herhangi bir güvence verilmediği gerekçesiyle eylemlerini sürdürme kararı aldı.  TPAO yetkilileri, Kozluk’ta bulunan Arıkaya F–200–9 no’lu petrol arama sondaj kulesindeki TPİC işçilerinin çıkarılması için sabah saatlerinde jandarma eşliğinde saha gitti. İşçiler ile TPAO yetkililerinin saatler süren görüşmesi sonuç vermedi.

KULEYİ TERK ETMEYECEĞİZ

İşçiler daha önce 2 bin 400 TL maaş aldıklarını ancak TPAO ve TPİC arasındaki sözleşmenin bitmesiyle işlerine son verilmek istendiğini belirterek, yapılan eylem sonrasında sözleşmelerinin 6 ay süre ile uzatıldığı ve maaşlarının asgari ücrete düşürüldüğünü ifade etti. Bu durumu kabul etmediklerini söyleyen işçiler, 6 ay sonra her hangi bir güvencelerinin olmadığını belirterek “bu durum düzeltilmediği takdirde kuleyi terk etmeyeceğiz ve eylemlerimize davam edeceğiz” dedi.

TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın ise yaşanan sorunun çözülmesi için ikna çabalarını sürdürdüklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Haziran 2024 e-gazete