HALKIN SESİ

Kadim Toprakların Huzura Kavuşan Kenti Batman

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği tarafından Batman’da ‘Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı’ düzenlendi.

Kadim Toprakların Huzura Kavuşan Kenti Batman
29-05-2024 01:00
28-05-2024 16:26
Google News

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği tarafından Batman’da ‘Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı’ düzenlendi. Dijital medyanın dünü, bugünü ve vizyonunun ele alındığı çalıştaya Batman Valiliği ev sahipliği yaparak; Türkiye’nin öne çıkan internet haber sitelerinin sahiplerini, CEO’larını ve muhabirlerini bir araya getirdi.

Gerçekleştirilen programa Ankara'dan katılanlar arasında TİGAD Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat, Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir, Kanal 5 Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Ünal, haymanagazetesi.org Editörü Dursun Erkılıç’tan oluşan birçok değerli isim arasında ben de haymanagazetesi.org yazarı olarak yerimi aldım.

***

Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği tarafından son derece titizlik ve özenle hazırlanan program dahilinde öncelikle ilk durağımız Batman Valisi Ekrem Canalp'ı makamında ziyaret etmek oldu. Vali Canalp; 81 ilden gelen basın mensupları olarak bizleri öyle pozitif bir enerji ile karşıladı ki; aldığımız bu olumlu enerji program bitimine kadar bizleri motive etti. Öyle ki kıymetli Vali Ekrem Canalp makamına gelen sayıları yüze yakın basın mensubuyla fiziki ortamın el verdiği ölçüde tek tek tokalaşamaya çalıştı. Bu davranış misafirleri yüreğiyle kucaklama, hoş geldiniz deme güzelliğiydi.

Kendisiyle tanışma ve sohbet etme şansı yakaladığım Canalp’ın, mütevazı, nazik, sıcak ve içten yaklaşımı eminim ki şahsım gibi herkes tarafından takdire şayan bulundu.

Ekrem Canalp cana yakınlığı kadar görevinde başarılı ivme yakalamış bir Vali. Nasıl mı: bir şehir düşünün ki, 50 yıllık gelişim planı hazır olsun. Evet Vali Canalp bizatihi kendisi Şehrin 50 yıllık projesinin hazır olduğunu, 15 ayrı sektöre gelişim planı yaptıklarını anlattı bizlere. “Batmanlılar artık iş alamayacak, iş onları arayacak” diyerek geleceğe yönelik 60 bin kişilik istihdam sağlamak için yatırım yapıldığının haberini de aktardı bizlere.

***

Vali Canalp genel güvenlik için çaba sarf edildiğini; güvenliğin arzu edilen istikamette sağlanmasının Batman'ın gelişimine katkı sağladığını paylaşırken Vali ile birlikte hepimizin gözlerinin içi güldü. Vali Canalp’ın söylediği gibi gerçekten ekonomik ve sosyal açıdan gelişme sağlandığı o kadar açık ki, Batman’ın meydanları, cadde ve sokakları gün içinde olduğu gibi gece saatlerinde de cıvıl cıvıl. Güvende hissetmenin toplumsal tepkimesi bu.

***

Batman’da ilk dikkatimi çeken unsurlardan biri de düzgün mimarisi oldu.

Batman’ın sürekli gelişiyor olduğunu gösteren bir uygulama var ki; led ışıklı yaya geçitleri. Vali Ekrem Canalp örneğini Cin’de görüp, projeyi Batman’a uygulayarak Türkiye’de bir ilke imza atmış. “Öncelik hayatın öncelik yayanın” teması ile uygulanan proje sayesinde hem yayaların hem de sürücülerin dikkati maksimum seviyeye çıkarılmış. Bunun yanında şehirde bisiklet yolları uygulamaya konulan kıymetli projelerden olmuş.

Yani; geçmişte terör olaylarıyla gündeme gelen Batman’da, tesis edilen toplumsal huzur ortamı, hayata geçirilen kıymetli projeler ve yatırımlarla büyük bir dönüşüm sağlanmış. Böylece Batman Kadim toprakların hem huzura kavuşan hem de modernleşme yolunda durmaksızın ilerleyen bir kenti olmuş.

***

Mukadder ben; toplumsal huzurun ve güven ortamının dönüştürücü güçlü etkisini Batman’da gören; bütün şehirlerimizde huzur ve güven ortamının daim olmasını dileyen...

Sevgilerimle…

 

-KONUK YAZAR

Mukadder Özçelik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?