GÜNDEM

KAFASI KENDİNDEN BÜYÜK…

“Savaştan kaçtık ama yoksulluk ve hastalıktan kaçamadık”

KAFASI KENDİNDEN BÜYÜK…
24-03-2017 21:15
Google News

Suriye’nin Halep Kentinden Batman’a gelen ve yoksulluğun yanında hastalıklarla da mücadele eden mülteci aile, hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

KAFASI ORANTISIZCA BÜYÜYOR

Savaş koşulları nedeniyle Batman’a yerleşen 3 çocuklu Hasan Ailesi, zor koşullar altında yaşam mücadelesi verirken, 10 yaşındaki çocuklarının hastalığı ile bir kez daha yıkıldı. Kafatasında biriken su nedeniyle başı orantısızca büyüyen ve epilepsi hastalığına yakalanan 10 yaşındaki Ala Hasan, başında oluşan ağırlık nedeniyle yürümekte zorluk çekerek tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Kolu ve bacağında da şişkinlikler oluşan mülteci çocuk, tedavi edilmeyi bekliyor.

BABA, KALP VE ŞEKER HASTASI

Akyürek Mahallesi 226. sokak No:8’de ikamet eden Hasan Ailesi, savaş koşullarından kaçsa da hastalıklardan kaçamadı. Sığındıkları Batman’da yiyecek ekmek bulamayan 5 nüfuslu aile,

Ardı ardına gelen hastalıklarla mağdur duruma düştü. Baba Ali hasan, kalp ve şeker hastalığından dolayı çalışamaz hale gelirken, 10 yaşındaki oğlu ise orantısızca büyüyen başı, kol ve bacağında oluşan şişkinlik ve epilepsi hastalığı ile tedaviye muhtaç hale geldi.

“SAVAŞTAN KAÇTIK AMA YOKSULLUKTAN KAÇAMADIK”

Oğlunu tekerlekli sandalye ile kapı kapı dolaştırarak hayırseverlere derdini anlatmaya çalışan baba Ali Hasan, Arapçı yaptığı konuşmada “Oğlumun kafası büyüyor. İçinde su biriktiği söyleniyor ama hastalığın tam nedenini bilmiyoruz. Kol ve bacağı şişik, epilepsi hastası. Bakıma muhtaç. Diğer 2 çocuğum da yokluk içinde. Evimizde yiyecek ekmek dahi yok. savaştan kaçtık ama açlıktan ve hastalıklardan kaçamadık. Ben de kalp ve şeker hastasıyım. Önceliğim, oğlumun iyileşmesi. Allah rızası için sesimizi duyun” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete