KAHEV, 23. Vehbi Koç ödülünün sahibi oldu

Vehbi Koç Vakfı’nın her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanlarında verdiği Vehbi Koç Ödülü’nün bu yılki sahibi, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) oldu. Kadın hekimlerin ‘tek reçetemiz eğitim’ anlayışıyla kurduğu KAHEV, çocuk ve gençlere burs sağlamanın yanı sıra okulların güncel eğitim olanaklarına kavuşmasına destek oluyor.

KAHEV, 23. Vehbi Koç ödülünün sahibi oldu

26 BİN’DEN FAZLA GÖNÜLLÜSÜ VAR

Türkiye’nin ilk özel vakfı olarak 55 yıl önce kurulan Vehbi Koç Vakfı’nın her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanlarında verdiği Vehbi Koç Ödülü’nün bu yılki sahibi Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) oldu. KAHEV, 20. Vehbi Koç ödülünün sahibi Prof. Dr. Hüseyin Vural’ın başkanlığını yaptığı, Prof. Dr. Ebru Aktan Acar, Prof. Dr. Soner Yıldırım, Prof. Dr. Emine Erktin ve Prof. Dr. Yüksel Kavak’tan oluşan seçici kurulun önerdiği 3 aday arasından seçilerek layık görüldü. 2018 yılında kadın hekimler tarafından kurulan KAHEV, özellikle kırsal bölgelerdeki çocukları nitelikli eğitime, okulları da eğitim materyallerine eriştirmeyi amaçlıyor. Öğrencilere burs vererek başlattığı faaliyetlerini yıllar içinde genişleten vakıf, kırsaldaki okullara hem bakım onarım hizmetleri sunmaya başladı hem bu okullarda yeni sınıf, laboratuar ve kütüphaneler açmaya devam etti. 5.000’den fazla öğrenciye düzenli burs sağlayan ve COVID salgını döneminde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının çocuklarına düzenli burs ve destek veren KAHEV’in 5.500’den fazla resmi üyesi ve 26.000’den fazla gönüllüsü bulunuyor.

6 YILDA BİNLERCE ÖĞRENCİMİZE UMUT OLMUŞ BİR KURUM…

Ödül töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç “Köklü vakıf geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla Türkiye’nin ilk özel vakfı olarak 55 yıl önce kurulan Vehbi Koç Vakfı, üstümüze vazife diyerek toplumsal kalkınmayı desteklemiş, on binlerce yetenekli gence eğitim bursları vermenin yanı sıra, inşa ettiği ve bağışladığı okul, yurt, hastane ve tıp merkezleriyle milyonlarca hayata dokunmuştur. Vakfımız, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla, bugüne kadar 50.000’i aşkın evlâdımıza burs imkânı sağlamış, ülkemizin dört bir yanında inşa ettiği eğitim kurumlarıyla çağdaş nesiller yetişmesine katkı sağlamıştır. Bu yılki ödülümüzün sahibi de, vakıfçılık için çok kısa bir süre sayılacak 6 yılda binlerce öğrencimize umut olmuş bir kurum. KAHEV’in kuruluş hikâyesi ise başardıkları kadar özel. 2017 yılında sosyal medya platformunda Hekim Anneler Grubu olarak başlayan yolculuk, bugün sadece gönüllülükle yapılan bireysel bağışlar üzerinden binlerce çocuğumuza umut olmaktadır” dedi.

EĞİTİMİN İNSANİ BİR HAK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Vehbi Koç Ödülü’ne layık görülmenin KAHEV için gurur verici bir başarı olduğunu belirten Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Demet Başer ise “Biz, Cumhuriyetimiz sayesinde eğitim olanaklarıyla buluşabildik, Cumhuriyetimizin kadınları olarak önce kendi mesleklerimizi kazandık. Ardından topluma yararlı işler yapma aşamasına geldiğimizi fark ettiğimiz zamanlarımızda sosyal medya üzerinden bir öğrencinin eğitimini yarıda bırakmaması amacıyla buluştuk ve bu kıvılcım sağlık camiası içinde bir eğitim seferberliğine dönüştü. Sonra da verdiğimiz her burs, yenilerini yaptığımız her okul yardımı diğerini doğurdu. Mütevelli heyetimiz ve yönetim kurulumuzla bu enerjiyi doğru şekilde yönlendirdik. Eğitimin insani bir hak olduğunu düşünüyoruz ve her bireyin eğitim olanaklarına eşit şekilde ulaşabilmesini istiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce kadın hekim ve binlerce destekçimizle biz ülkemizin gençleri ve eğitimi için çalışmaya devam edeceğiz. Bu ödülün bizim için anlamı ve bize söylediği şu oldu, doğru ve iyi niyetli işler yaparsanız başka hiçbir şeye ihtiyacınız olmadan yollar size açılır. Yalnız olmadığımızı bizlere hatırlattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

HABER: Yasin Emrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ