GÜNDEM

Kampüste İnovasyon merkezi açıldı

Batman Üniversitesi, GAP Bölge Kalkınma Dairesi Başkanlığı iş birliği ile desteklenen Hassas Tarım Sistemleri ve Tarımda Enerji Verimliliği Semineri ve İnovasyon Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Kampüste İnovasyon merkezi açıldı
29-05-2024 01:10
28-05-2024 20:45
Google News

Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programda Hassas Tarım Sistemleri ve Tarımda Enerji Semineri düzenlendi. Programa Batman Valisi Ekrem Canalp, Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Batman Tarım İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Rektör Demir “İnovasyon Merkezi, tarım sektörünün modernleşmesi ve enerji verimliliğinin artırılması konularında önemli katkılar sağlayacaktır. Tarım sektörünün modern teknolojilerle desteklenmesi hem insan gıdası hem de ekonomik kalkınma için elzem. Tarımda yenilikçi yaklaşımlar ve hassas tarım uygulamaları ile daha sürdürülebilir ve verimli bir üretim modeli oluşturulabilir” dedi.

MODERN VE VERİMLİ TARIM TEKNİKLERİNE GEÇİŞ YAPMALIYIZ

Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan da “Tarımsal üretim, ülkelerin ekonomisinde de kritik bir rol oynamaktadır. Türkiye gibi ülkelerde de tarım sektörü, ekonomik açıdan büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle, tarım sektörünü geliştirmek zorundayız. Bunu başarmanın yollarından biri, teknolojiyi ve hassas tarım uygulamalarını kullanmaktır. Hassas tarım, daha kaliteli ve ekonomik açıdan daha kazançlı üretim hedeflemektedir. Geleneksel yöntemlerden uzaklaşarak, modern ve verimli tarım tekniklerine geçiş yapmalıyız” dedi. (Üniversite Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?