GÜNDEM

Kamu Der, Batman’da toplandı

Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (Kamu Der), Batman Grand Hasankeyf Otelde il ilçe istişare toplantısı düzenledi.

29-05-2024 15:01
29-05-2024 19:29
BATMAN
Google News

Toplantıya Batman Valisi Ekrem Canalp, Kamu-Der Genel Başkanı Cevdet Baştuğ, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, DP Batman İl Başkanı Ahmet Güneş, MHP İl Başkanı Muhammed Arif Çetin ve Kamu Der İlçe Başkanları katıldı. Türkiye'nin kamu çalışanların kamu emekçilerin, kamu sorunları çok olduğunu söyleyen Kamu Der Genel Başkanı Baştuğ “Adımız Kamu Der, soyadımız Türkiye. Biz Türkiye'ye hitap ediyoruz. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Kamu görevini güzel yapan valilerimiz, müsteşarlarımız, kurum başkanlarımız kimler olursa olsun, inancı ne olursa olsun Bu ülkenin hayrına bir çivi çakıyorsa biz kendilerini alkışlıyoruz. Hep yanlarında oluyoruz. Türkiye'nin hayrına olmayan kim şeyler söylüyorsa mutlaka karşısındayız” dedi.

SİVİL TOPLUM, MİLLETLE DEVLETİN ORTASINDA DURUYOR

Programda konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp ise “Sivil toplum demek, milletle devletin tam ortasında bir yerde bulunmak demektir. Devletin amacı kâr elde etmek değildir. Ama özel kesimin amacı kâr elde etmektir. Firmalar, şirketler bunun için kurulur. Sivil toplum kuruluşu dediğiniz zaman tam içsinin ortasında bir yerde duruyor. Amacı kamu hizmeti kamuya faydalı iş yapabilmek ama kâr elde etmek değildir. Devlet, toplumun her türlü ihtiyacına koşuyor. Devleti bir gün bir gece ortadan kaldırsanız insanlar birbirine girer. İnsanların kapısında güvenlik kalmaz. İnsanlar kendini sokakta güvenli hissetmez. Bugün Batman'da da Güneydoğu’da da, Marmara’da da, Türkiye'nin en zengin olarak bilmiş olduğunuz bölgelerin hepsinde de değişmez bir kural var; eğer bir insan kendini ekonomik olarak yetersiz hissediyorsa hemen devletin kapısına müracaat ediyor ve devlet kendisini ekonomik olarak destekliyor” dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?