USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

KARDEMİR'in Katma Değeri Yüksek Üretim Kapasitesini Artırma Adımı

KARDEMİR'in Katma Değeri Yüksek Üretim Kapasitesini Artırma Adımı

KARDEMİR, Çubuk ve Kangal Haddehanesi'nde gerçekleştirdiği planlı duruş ile katma değeri yüksek mamul üretim kapasitesini artırmak adına önemli bir adım attı.

KARABÜK- KARDEMİR, 4 Ekim'de Çubuk ve Kangal Haddehanesi'nde gerçekleştirdiği planlı duruş ile katma değeri yüksek mamul üretim kapasitesini artırmak adına önemli bir adım attı.

Şirketin açıklamasında, "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda, sanayi alanında yapılan yatırımlarla yerli ve milli kabiliyetlerin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Sizing Block yatırımıyla dışa bağımlılığın azaltılması hedeflenirken, özellikle otomotiv sektörü başta olmak üzere farklı sektörlere yönelik katma değerli çelik üretiminde rekabet gücünü artırmayı hedefleyen KARDEMİR, haddehanesinin kapasitesini artırarak önemli bir boşluğu doldurmayı amaçlıyor.

Yatırımın ülke dışında üretilmeyen katma değerli ürünlerin üretimine katkı sağlayarak ihracatı artırma ve dış ticaret konumunu güçlendirme amacı güdüldüğü belirtildi.

Sizing Block teknolojisi ile kalite ve müşteri memnuniyetini artırmayı hedefleyen KARDEMİR, rekabet gücünü artırarak pazar payını genişletmeyi planlıyor.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ