TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Karsan Otonom e-Atak, Finlandiya'da hizmete başladı

Karsan'ın, planlanmış bir rota üzerinde sürücüsüz olarak hareket edebilen Seviye 4 toplu ulaşım aracı Otonom e-ATAK, Finlandiya'da hizmet vermeye başladı.

Karsan Otonom e-Atak, Finlandiya'da hizmete başladı
10-06-2024 01:58
09-06-2024 18:58
Google News

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyada, toplu ulaşımın elektrikli ve otonom dönüşümünde öncü rol oynayan Karsan, yenilikçi modelleri ve üstün hizmet anlayışıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

ADASTEC işbirliği ile geliştirilen dünyanın ilk Seviye 4 sürücüsüz aracı olan Otonom e-ATAK, Finlandiya'nın da ilk otonom aracı oldu.

Karsan, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin ilk tercihi olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda dünyanın ilk, planlanmış bir rota üzerinde sürücüsüz olarak hareket edebilen Seviye 4 toplu ulaşım aracı Otonom e-ATAK, Finlandiya'da hizmet vermeye başladı.

- Finlandiya’nın ilk otonom toplu taşıma aracı oldu

Kısa bir süre önce Karsan, İskandinav ülkelerinin en büyük toplu taşıma otoritelerinden biri olan Norveçli VY Grup işbirliği ile Finlandiya'nın Remoted firmasına 1 adet 8 metrelik Otonom e-ATAK teslim etmişti. Şimdi ise Karsan Otonom e-ATAK, Finlandiya'nın Tampere şehrinde düzenlenen açılış töreniyle, toplu ulaşım hattında otonom sürüşle yolcu taşıma hizmetine başladı.

Düzenlenen törene Karsan, Lempaala ve Finlandiya devletinin toplu taşıma operatörü Nysee'den üst düzey temsilcileri de katıldı.

Ülkenin Tampere bölgesinde hizmete başlayan Otonom e-ATAK, ilk aşamada Haurala ile Lampaala arasında 5,5 kilometrelik bir rotada çalışacak. İlerleyen dönemde ise gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından aracın rotası uzatılacak. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Haziran 2024 e-gazete