YAŞAM

Kartal’ın kadrajı, Şaab Vadisine çevrildi

Batman İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde şef olarak çalışan fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal, bu kez Batman turizmine önemli katkı sağlayacak olan Hasankeyf Arkeopark ve Şaab Vadisini fotoğrafladı.

Kartal’ın kadrajı, Şaab Vadisine çevrildi
06-06-2024 15:33
06-06-2024 15:34
BATMAN
Google News

Hasankeyf’te restorasyon ve peyzaj çalışmaları tamamlanan Şaab Vadisi ve yapımı tamamlanan Arkeopark'ı fotoğrafçı gözüyle inceleyen Kartal, fotoğraf teknikleri ile eşsiz kareler yakaladı. Uluslararası fotoğraf sanatçısı Kartal “Hasankeyf, modern ve antik bir kent. Bir yandan arkeopark alanında yer alan müze,  liman, amfi tiyatro, kamelyalar, sosyal tesisler, gençlik merkezi, taraçalar, peyzaj çalışmaları, yürüyüş yolları, merdivenler ve köprüler yükselirken; diğer yandan Hasankeyf Kalesi ve Küçük Saray restorasyonu, yamaç külliyesi bağlantı köprüsü, Şaab Vadisi, dere ıslahları, yapay kaya çalışmaları, mescit, tuvaletler ve alt yapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış ve gezilebilecek duruma gelmiş. Fakat bunun tanıtımını yapmak biz Batmanlı sanatçıların ve turizmcilerin görevi. Bir sanatçı olarak üzerime düşen görevi yapmaya çalışıyorum” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Benden Bu Kadar
Benden Bu Kadar 2 hafta önce
11. yılınızı kutladınız ve gazetecilik mesleğini öğrenemediniz. Habere konu olan sanatçının eserlerinden neden bir paylaşım yapılmıyor.