GÜNDEM

KAYIP FİLM GÜNLERİ BAŞLADI

Batman Belediyesi, İHD Şubesi ve Mezopotamya Sineması’nın 19–22 Mayıs Kayıplar Haftası nedeniyle organize ettiği Kayıp Film Günleri, Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda 55 fotoğrafçı–55 mahpus adlı fotoğraf sergisi ile başladı.

KAYIP FİLM GÜNLERİ BAŞLADI
19-05-2016 20:39
Google News

Batman Belediyesi, İHD, HDP ve DBP yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen sergide mahpuslar tarafından cezaevinde yapılan resimler, görücüye çıktı. Resim sergisinin ardından gerçekleşen panelde İnsan Hakları Savunucusu Eren Keskin ve Muharrem Erbey, kayıplar konusunda sunum yaptı.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Berfo Ana belgeselinin de izletildiği etkinlikte yapılan açıklamada “27 Mayıs 1995 tarihinde İstanbul Galatasaray Lisesi önünde az sayıda kayıp yakını ve insan hakları savunucusunun başlattığı eylemler, bugün Diyarbakır, Batman, Urfa ve Cizre’deki kayıp yakınlarının da katılımıyla 21 yıldır devam ediyor. Kayıplar mücadelesini daha görünür kılmak için dünyanın birçok yerinde bizimle aynı acıyı yaşamış insanların hikâyelerini Batmanlılarla paylaşıyoruz. 17 filmin ve panellerin gerçekleştirileceği etkinliklerimize bütün Batman halkını davet ediyoruz” denildi. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete