TÜRKİYE VE DÜNYADAN

“Kent meydanı ve çevresi kentsel düzenleme” projesi açıklaması

Adıyaman Valiliği, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde ağır hasar alan Adıyaman'da inşa edilecek olan "Kent meydanı ve çevresi kentsel düzenleme" projesinin teknik hazırlıkları, tasarım süreci ve mimari detaylarının büyük oranda tamamlandığını bildirdi.

“Kent meydanı ve çevresi kentsel düzenleme”  projesi açıklaması
04-08-2024 03:45
03-08-2024 18:59
Google News

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 4 etaptan oluşacak olan projenin detaylarının büyük oranda tamamlandığını ve vatandaşların talepleri ve nitelikli çoğunluğun onayıyla uygulamaya alınacağını açıkladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Osman Varol, projenin mimari olarak kente estetik katacağını ve ticari faaliyetleri açısından büyük önem arz edeceğini belirtti.

Vali Osman Varol açıklamasında şunlara yer verdi:

"Adıyaman’ın kalbi olan eski kent merkezinin ve çevresinin kentin mirasında esinlenerek modern bir biçimde yeniden ayağa kaldırılması için hazırlanan bu projede sadece yeni bir meydan planı yapılmamış, kentsel donatılar, bölgedeki ticari faaliyetin canlandırıldığı mimari bir anlayış, kent parkları ve sosyal tesisler ile desteklenen geniş ofis alanlarına da yer verilerek bütüncül bir kent merkezi oluşturulmuştur. Bu proje konusunda tüm detaylar ortaya çıktıktan sonra vatandaşımıza gerekli her türlü bilgilendirmenin yapılacağı defaatle belirtildiği halde, kamuoyunda sürekli olarak vatandaşımızı huzursuzluğa itecek tarzda yorum ve görüşlerin sirkülasyona girdiği üzüntüyle görülmektedir. Bu nedenle kent meydanı ve çevresi kentsel düzenleme projesi hakkında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız sayın Murat Kurum'un da daha önce açık bir biçimde belirttiği bazı konuları vatandaşlarımızla paylaşma gereği hissedilmiştir." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Eylül 2024 e-gazete