GÜNDEM

KKTC ve Türkiye Arasındaki Altyapı İşbirliği Görüşmeleri

KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ile görüşerek altyapı projeleri hakkında konuştular.

KKTC ve Türkiye Arasındaki Altyapı İşbirliği Görüşmeleri
28-08-2024 20:09
Google News

Lefkoşa KKTC Başbakanlığı Şeref Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ile bir araya geldi.

Üstel, Türkiye ile imzalanan İktisadi Mali İşbirliği Protokolü'nde altyapı için ayrılan kaynakları vurgulayarak, yarım kalan projeleri tamamlayacaklarını belirtti. Başbakan Üstel, önceliklerinin altyapı hizmetleri olduğunu ve yarım kalan projeleri tamamlama konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. Lefkoşa Kuzey Çevreyolu Kavşağı'nın temelinin atılacağını ve büyük bir trafik sorununu çözeceğini söyledi. Ayrıca, Ercan Havalimanı'nın yeni pisti ve terminal binasının tamamlanmasıyla turist sayısında artış yaşandığını belirtti. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu da Türkiye ile KKTC arasındaki işbirliğinin önemine değinerek, bu işbirliğini geliştirmeye devam ettiklerini ifade etti. Lefkoşa Çevre Yolu'nun yapımı için çalışmaların devam ettiğini ve trafiği rahatlatacağını söyledi. Ayrıca, bölünmüş yollar ve yeni yollar inşa edileceğini belirtti. Uraloğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'yı da ziyaret etti. Görüşmelerde KKTC'nin ihtiyaçları ve altyapı projeleri ele alındı. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete