KOÇ CAMİSİNİN MİHRABI, MÜZE GİRİŞİNDE

Ilısu Baraj Suları altında kalacak Hasankeyf’te baraj gölü sahasından çıkarılarak Kültürel Park Alanı'ndaki Arkeopark'a taşınan tarihi Koç Camisi'nin mihrabı, Hasankeyf Müzesi girişine yerleştirildi

KOÇ CAMİSİNİN MİHRABI, MÜZE GİRİŞİNDE

 

73 bin metrekare alana inşa edilen, 4 bin metrekare kapalı alana sahip, Hasankeyf Müzesi, Koç Camisi'nin mihrabı ile ziyaretçileri karşılayacak.
6 metre yüksekliğinde 4 metre genişliğindeki iki parçadan oluşan mihrap, derin kazıma tekniğiyle işlenmiş bitkisel ve çiçekli kufi yazılardan oluşan alçı süslemelerle Selçuklu Dönemi alçı motifleriyle benzerlik taşıyor. Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç "Turistler tarihin her evresine ait eserleri görebilecek. Ilısu Barajı Projesi'nin en büyük ayaklarından biri Hasankeyf'te turizme yönelik olarak yapılmış yatırımların en büyüğü Arkeopark alanı ve onun da en önemli parçası Hasankeyf Müzesi'dir. Hasankeyf Müzesi bulunduğu alan, mevcut barındırdığı eserler ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ve yakın çevresindeki en önemli müzedir. Buraya gelecek turistler tarihin her evresine ait eserleri görebilecek. Hem buradaki teşhir, tanzimi hem konumu itibarıyla ülkemizdeki önemli müzelerimizden birisi. Dünyada buna benzer sayılı müze var. Tarihin sıfır noktası diyebileceğimiz 12 bin yıldan itibaren ki bütün evrelerin görülebileceği eserleri burada teşhir ediyoruz. Koç Camisi'nin bitki süslemelerinden esinlenerek yapılan mihrabı da bu eserlerden biri. Mihrabın bulunduğu bölüm en çok önem verdiğimiz alan olacak” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...