GÜNDEM

Kocaeli’de Dev Projeye Ziyaret: İzmit Körfezi Temizleniyor

Kocaeli Kurum, İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Temizleme Projesi kapsamında yapılan çalışmaları ziyaret etti.

Kocaeli’de Dev Projeye Ziyaret: İzmit Körfezi Temizleniyor
10-08-2024 23:40
Google News

Kocaeli Kurum, "İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertaraf Hizmeti Projesi" kapsamında İzmit ilçesinde eski fuar alanında kurulan şantiyeyi ziyaret ederek, projenin ilerleyişini inceledi. Proje kapsamında bugüne kadar 665 bin metreküp dip çamurunun temizlendiği ve depolama sahasına nakledildiği belirtildi. Proje tamamlandığında toplamda 3,5 milyon metreküp dip çamurunun temizlenmiş olacağı açıklandı. Projenin İzmit Körfezi'ndeki ekosistemi koruyarak oksijen seviyesini artıracağı ve canlı yaşamını destekleyeceği vurgulandı.

Ayrıca, Marmara Denizi Koruma Eylem Planı çerçevesinde yürütülen çalışmaların devam ettiği ve Marmara Denizi'nin temizliği için alınan önlemlerin sürdüğü belirtildi.

Kocaeli Kurum ayrıca, depremle mücadele konusunda da kararlı olduklarını ve 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş depreminde etkilenen vatandaşlara destek verdiklerini paylaştı. Deprem dönüşüm projeleriyle ilgili çalışmaların hızla devam edeceği ve İstanbul'da olası bir depreme karşı önlemler alınacağı belirtildi.

Son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun partizanlıkla suçlamalarına cevap veren Kurum, İmamoğlu'nun işe odaklanması gerektiğini ve deprem gibi önemli konuları ciddiyetle ele alması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Eylül 2024 e-gazete