GÜNDEM

Konjic Bakan Uraloğlu, Bosna Hersek’teki sel felaketinde zarar gören bölgeyi ziyaret etti

Bosna Hersek’teki sel felaketinde zarar gören bölgeye Türkiye'den yardım geldi. Bakan Uraloğlu, bölgede incelemelerde bulundu ve yardım çalışmalarını koordine etti.

Konjic Bakan Uraloğlu, Bosna Hersek’teki sel felaketinde zarar gören bölgeyi ziyaret etti
08-10-2024 00:40
Google News

Konjic Bakan Uraloğlu, Bosna Hersek'te meydana gelen sel felaketinde zarar gören Buturovic Polje bölgesini ziyaret etti. Bakan Uraloğlu, yetkililerden bilgi aldı ve bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan ciddi sel felaketini ve metrekareye düşen yoğun yağış miktarını paylaşan Uraloğlu, heyelan nedeniyle olayın boyutunun büyüdüğünü belirtti.

AFAD, Türk Kızılay ve TİKA'nın koordineli şekilde bölgeye yardım ulaştırdığını ifade eden Uraloğlu, 15 evin yıkıldığını ve ailelerin geçici barınma ihtiyacının karşılanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'den gelen yardımların bölgeye ulaştırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Uraloğlu, Bosna Hersek'e sel nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulunarak, Türkiye'nin her zaman Bosna Hersek'in yanında olduğunu vurguladı.

Konjic Belediye Başkanı Osman Catic de Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, gelen yardımların bölgeye olumlu etkileri olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu'na sel bölgesinde yardım faaliyetlerine katılan Türk kurumlarının temsilcileri de eşlik etti. Catic, yolları kapanan köylerin açılması için çalışmaların sürdüğünü ve kayıp kişilerin aranmaya devam edildiğini belirtti.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?