TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Köprülü kavşakta altyapı sorunu çözülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda su birikimlerine neden olan Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağında altyapı çalışmalarına başladı.

Köprülü kavşakta altyapı sorunu çözülüyor
01-06-2024 00:00
31-05-2024 15:53
Google News

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentte altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü, ani ve sağanak yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarının zarar vermemesi amacıyla yağmur suyu şebekelerini büyük çaplı kolektör boru hatlarına dönüştürüyor.

Bu kapsamda ekipler, Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağı yağmursuyu yapım işi ile bin 300 metrelik bir şebeke döşeyecek. 

4 hatta baypas yapılacak

Yağış dönemlerinde Mahabad Bulvarı ile Nazım Hikmet Kavşağının kesişim noktasında oluşan su birikintilerinin önüne geçmek için ise Şanlıurfa yolu ile Nazım Hikmet Kavşağı arasında 4 yağmursuyu baypas hattı yapılacak. Bununla bölgede oluşabilecek su birikintileri bertaraf edilecek.

İş kapsamında, bin 713 metre betonarme boru, 34 muayene bacası, 135 yağmur suyu ızgarası, bin 275 metre yağmursuyu bağlantısı, 34 sfero döküm pik kapak yapılacak.

Şerifoğlu çalışmaları yerinde inceledi

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, Bağlar ilçesindeki Evrim Alataş Caddesinden başlayarak Urfa yoluna uzanan altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. DİSKİ ekiplerinin çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüğü bilgisini veren Şerifoğlu, şöyle konuştu: “Küresel iklim değişikliğinin etkilerini, tüm şehirlerimiz gibi biz de yaşıyoruz. Ani ve sağanak yağışlar, bunun en belirgin etkilerinden birisidir. Başlatmış olduğumuz çalışma ile Urfa yolu Bulvarı Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağında ani ve sağanak yağışlardan kaynaklı su birikintilerinin önüne geçmek için düğmeye bastık. Eski ve yetersiz şebeke hatlarımızı büyüterek yenileme kararı aldık.''

İncelemeler sırasında DİSKİ Genel Müdürü Şerifoğlu'na, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Siraç Çelik de eşlik etti. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24 Haziran 2024 e-gazete