GÜNDEM

Kore Kızılhaçı ve Türk Kızılayı Kahramanmaraş Depremlerinden Sonra Toplumsal Dayanıklılığı Artırmak İçin İşbirliği Yaptı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türk Kızılayı ve Kore Kızılhaçı işbirliğiyle Toplumsal Hizmet Merkezi kuruldu. Programda dostluk ve yardımlaşma vurgusu yapıldı.

Kore Kızılhaçı ve Türk Kızılayı Kahramanmaraş Depremlerinden Sonra Toplumsal Dayanıklılığı Artırmak İçin İşbirliği Yaptı
28-08-2024 21:09
Google News

Kahramanmaraş'taki depremler sonrasında Türk Kızılayı ve Kore Kızılhaçı işbirliğiyle Toplumsal Hizmet Merkezi (THM) kuruldu.

Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi Hakan Çakıl, açılışta yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığını belirterek, Türk Kızılayın depremin hemen ardından önemli hizmetler yaptığını vurguladı.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Türkiye Delegasyonu Başkanı Jessie Thomson de depremler sonrası global yardım çağrısının harekete geçirildiğini ve dünya genelinden destek geldiğini belirtti. Kore Kızılhaçı Genel Sekreteri Jongsul Park ise Türkiye ile Kore arasındaki dostluğun ve yardımlaşmanın önemine değindi. Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı ise Kore halkının Türkiye'ye gösterdiği desteğin önemini vurguladı. Programda dostluk ve yardımlaşma vurgusu yapılarak Toplumsal Hizmet Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete