ASAYİŞ

Kürtçe halaydan tutuklananlar hakkında flaş gelişme!

Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektikleri gerekçesiyle tutuklanan 2’si çocuk 4 kişi, ilk duruşmada tahliye edildi.

Kürtçe halaydan tutuklananlar hakkında flaş gelişme!
16-08-2024 13:32
16-08-2024 13:43
BATMAN
Google News

Siirt'in Kurtalan İlçesinde, bir düğünde Kürtçe şarkılar eşliğinde çektikleri halay görüntüsü sonrası A.T. (17), S.T. (17),  Edanur Taşkesen (19), Filiz Taşkesen ( 42) ve Tülin Taşkesen (21), 25 Temmuz'da gözaltına alındı. Filiz Taşkesen ev hapsi ile serbest bırakılırken, 2'si çocuk 4 kişi ise 27 Temmuz'da tutuklandı. 

DURUŞMA SİİRT’TE GÖRÜLDÜ

4'ü tutuklu 5 kişi hakkında örgüt propagandası yapmak iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün Siirt 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  4 tutsak, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Ev hapsindeki Filiz Taşken ile avukatlar da duruşma hazır bulundu.

SAVCI TUTUKSUZ YARGILAMA İSTEDİ

 Savcı, tutuklu yargılananların tutuksuz yargılanmasını istedi. Savcı, mütaala için de ek süre talebinde bulundu.  Mahkeme, 4 kişinin tahliyesine, ev hapsi adli kontrolünün kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme, ayrıca yurt dışı yasağı kararı verdi. Bir sonraki duruşma 26 Kasım’a ertelendi.

 DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

 Duruşma sonrası adliye önünde yapılan konuşan DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Songül Korkmaz "Kendi örf, adetlerini yaşattıkları için tutuklanan arkadaşlarımızın hepsinin serbest bırakılması elzemdir" dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
hiranın evladı
hiranın evladı 4 hafta önce
kürtçe şarkı eşliğinde değil, " terör örgütü pkk nin isimleri zikredilerek " çekilen halay diyeceksiniz
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12 Eylül 2024 e-gazete