TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Malatya Depremi: Bakan Yerlikaya'dan Son Durum Açıklaması

Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD Koordinasyon Merkezi'nden gelen son durum açıklaması...

Malatya Depremi: Bakan Yerlikaya'dan Son Durum Açıklaması
17-10-2024 09:10
16-10-2024 23:14
Google News

Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Bakan Yerlikaya, Afet Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Depremin merkez üssü Kale ilçesi olarak belirlenirken, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Tunceli illerinin de etkilendiği bilgisi paylaşıldı. Yerlikaya, Sayın Cumhurbaşkanı'na bilgi verildikten sonra valiler ve diğer kamu kurumlarıyla koordinasyon halinde hareket ettiklerini belirtti. Depremin ardından saha taramaları yapılarak hasar tespit çalışmalarına başlandığı açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin de faaliyete geçtiği belirtilirken, AFAD, jandarma ve emniyet teşkilatının çalışmalarına devam ettiği ifade edildi. Toplam üç binada kısmi çökme meydana geldiği ve 187 kişinin etkilendiği bilgisi paylaşıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından 43 kişinin gözetim altında tutulduğu ve eğitime bir gün ara verildiği açıklandı. Bölgede enerji kesintisi olmadığı, hastanelerin binalarında herhangi bir hasar bulunmadığı belirtildi. Bakan Yerlikaya, bölgede herhangi bir kapalı yolun olmadığını ve çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?