TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Mardinli Kübra, Avrupa'dan madalyayla döndü

Bosna Hersek'te düzenlenen Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası'ndan bronz madalyayla dönen 16 yaşındaki milli sporcu Kübra Çiçek, Mardin'in uluslararası derece alan ilk kadın boksörü oldu.

Mardinli Kübra, Avrupa'dan madalyayla döndü
21-07-2024 04:01
20-07-2024 18:47
Google News

Mardin'de kuzeninin tavsiyesi üzerine 3 yıl önce milli takım antrenörü ve eski milli sporcu Orkun Çaylak ile tanışarak boksa başlayan Çiçek, "erkek sporu" olarak gördüğü ve çekindiği bu branşa zamanla tutkuyla bağlandı. Aldığı eğitimin ardından ilk yıl katıldığı müsabakada Türkiye üçüncüsü olan Çiçek, bu yıl da 11-19 Mayıs'ta Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Yıldızlar Türkiye Boks Şampiyonasında 50 kiloda altın madalya kazanarak, milli takıma seçildi.

Çanakkale'de bir ay süren antrenmanın ardından 21 Haziran-3 Temmuz'da Bosna Hersek'te gerçekleştirilen Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'na katılan Çiçek, elde ettiği üçüncülükle memleketi Mardin'e bronz madalya ile döndü.

Yıldızlar kategorisinden gençler kategorisine geçen Çiçek, milli takım antrenörü Orkun Çaylak eşliğinde günde çift antrenmanla Avrupa şampiyonu olmaya hazırlanıyor. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Eylül 2024 e-gazete