USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Meclis Genel Kurulunda Tüketici Hakları Kanunu Değerlendirildi

Meclis Genel Kurulunda Tüketici Hakları Kanunu Değerlendirildi

Meclis Genel Kurulunda tüketici hakları kanunu teklifi üzerine yapılan görüşmelerde milletvekilleri farklı görüşler ortaya koydu

Meclis Genel Kurulunda tüketici hakları kanunu teklifinin ikinci bölümü üzerine yapılan görüşmeler tamamlandı.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, kanunun tüketicileri yeterince koruyamayacağını belirterek yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta ise teklifteki bazı maddelerin kabul edilmesi durumunda küresel tekelcilere taviz verilebileceğini savundu.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin tarihsel bilincin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, tüketici kredisi ve konut finansmanı sözleşmeleri konusunda tüketicilerin yeterince bilgilendirilmediğini ve mağdur olabileceklerini ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise kanunun tüketicilerle ilgili olmadığını öne sürerek teklifin çekilmesi durumunda büyük bir gelir kaybı yaşanacağını savundu. Teklifin ikinci bölümünde doğrudan satış sistemlerine ilişkin madde üzerinde de görüşmeler yapıldı. Doğrudan satış şirketlerinin belirli koşulları sağlaması ve tüketici haklarını koruması gerektiği belirtildi. Cayma hakkı, bilgilendirme ve tüketiciye karşı adalet ilkelerinin vurgulandığı maddeler kabul edildi. Meclis Başkanvekili Celal Adan, bir maddenin kabul edilmesiyle birleşime ara verdi ve ardından birleşimi saat 14. 00'te toplamak üzere kapattı. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ