YAŞAM

Anadolu basını Kapadokya’da buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Mardin Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği Anadolu Basın Buluşmaları’nın ikincisi Nevşehir’de yapıldı.

Anadolu basını Kapadokya’da buluştu
18-07-2024 14:29
18-07-2024 14:41
BATMAN
Google News

GAZETECİLER, ZİYARET VE GEZİ PROGRAMLARI DÜZENLEDİ

Güneydoğu, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Akdeniz ve Ege Gazeteciler Federasyonu Başkan ve Temsilcilerinin katıldığı etkinlik, Ürgüp Tulpar Otelde Turizmci Hülya Bilen’in koordinesinde gerçekleşti. Etkinliğin ilk günü Dervent Vadisi, Paşabağ, Göreme, Uçhisar Kalesi ve Derinkuyu Yeraltı Şehrini gezen gazeteciler, Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul tarafından lavanta bahçelerinde ağırlandı. Gazetecilere, yöreye özgü pide ikram edildi. Eşi Aycan Bul ile birlikte gazetecileri ağırlayan Başkan Bul, Kapadokya’nın gözdesi Ürgüp için önemli çalışmalara imza atacaklarını belirtti. Gazeteciler daha sonra Derinkuyu Belediye Başkanı Taner İnce ve Derinkuyu Kaymakamı Onuralp Yılmaz’ı ziyaret etti. Gazeteciler Ürgüp Yeşilözü Köyü’nde Theodora Village Holise kahvaltı yaptı.  Aslı Sağın  ve babası Zafer Sağın’ın konuğu olan gazetecilere yörenin kuru kaymağı ikram edildi. Gazeteciler daha sonra S.T. Theodora Kilisesini ve Cemil Köyünde bulunan Keşkik Manastırını gezdi. Kilişe sorumlusu Cabil Coşkuner, gazetecilere rehberlik yaptı. Gazeteciler TKDK Nevşehir Koordinatörü Recai Turan’ı ziyaret etti. Turan, 81 ilde projelere verdikleri destekler konusunda bilgilendirme yaptı. Gazeteciler, Avanos Seramik Çarşısı’nda Şaban Topuz eşliğinde çömlek yaptı.

İL PROTOKOLÜ, KAPADOKYA’YI TANITTI

Tulpar Otelde düzenlenen gala yemeğine Nevşehir Kültür ve Turizm Kültür İl Müdür Yardımcısı Ömer Nayır ve Ürgüp’te görev yapan gazeteciler de katıldı. Gazeteciler için hazırlanan yöresel testi kebabı, federasyon başkanları tarafından kırılarak konuklara ikram edildi. Kültür Müdür Yardımcısı Nayır, Ürgüp ve Nevşehir’in tarihsel ve kültürel gelişimi hakkında bilgi verirken, farklı bölgelerden gelen gazetecilerin Nevşehir’in tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Mardin Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği Anadolu Basın Buluşmaları’nda mesleki toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, Anadolu Basın Buluşmaları Projesi adı altında çıktıkları yolda önemli adımlar katettiklerini belirterek “Bu uğurda verdiğimiz mücadele sonunda en azından Anadolu basınının tek vücut, tek ses olması için önemli adımlar attık. Bu birlik ve kaynaşma kaderine terk edilmiş Anadolu basını için yeni bir umut olmuştur. Artık sesimiz daha gür çıkacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

MESLEK YASASI ÇIKMALI

Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, Türkiye’deki basın mensuplarının yaşadığı sıkıntılara değinerek “Gazeteciler için en kısa zaman bir Meslek Yasası çıkmalı. Kimlerin gazeteci kimlerin gazeteci olmadığını bu meslek yasası ayırmalı. Her önüne gelen bu mesleği yapmamalı“ dedi.

GÜÇLÜ VE ÖZGÜR BASIN…

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu adına konuşan Başkan Vekili ve Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyet Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, Anadolu Basın Buluşmaları adı altında düzenlenen etkinlikte bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Anadolu Basınının güçlü ve bağımsız olması, demokrasimizin sağlıklı işleyişi için hayati önem taşımaktadır ancak günümüzde Anadolu Basını çeşitli zorluklarla karşı karşıya. Ekonomik sıkıntılar, dijital dönüşümün getirdiği hızlı değişimler ve artan rekabet ortamı, yerel medya kuruluşlarımızın yaşamını tehdit etmektedir. Biz gazeteciler olarak, doğru ve tarafsız haberciliği sürdürmek, halkın haber alma hakkını savunmak ve mesleki etik değerlerimize bağlı kalmak zorundayız. Anadolu Basınının gücünü koruması ve geliştirmesi için hep birlikte çalışmalı, birbirimize destek olmalıyız” dedi.

BİK, HER ZAMAN YANINIZDA

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak “Görev sürem boyunca her zaman yerel basının yanında oldum. Tabi tek başıma yerel basının sorunlarını çözemem, bana destek veren BIK Genel Müdürü Cavit Erkılıç’a, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat’a ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. İçinizden biri olarak verdiğim mücadele ortada. Aynı şevk ve azimle sorunlarınızın ve sıkıntılarınızın çözümü aşamasında sizin de desteğini arkamda hissederek mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğime kuşkunuz olmasın” dedi.

FARKLI BÖLGELERDEN GAZETECİLER BİR ARAYA GELDİ

3 gün süren organizasyona; Batman’dan gazeteciler Ercan Atay ve Hatice Türkan, Nevşehir’den Hülya Bilen, Siirt’ten Atilla Durak, Diyarbakır’dan Mesut Fidançiçek ve İhsan Özdemir, Gaziantep’ten Murat Atay, Kilis’ten Abdullah Alpdağ, Kayseri’den Üstün Tuncer, Mersin’den Uğur Özgür, Fethiye’den Seda Köktener ve Nazilli’den Ümit Özmen katıldı. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Eylül 2024 e-gazete