MESLEĞİNE AŞKLA BAĞLI BİR KADIN

“Rüyamın içindeyim…”

MESLEĞİNE AŞKLA BAĞLI BİR KADIN

 

Holeeeeyyy.

Yine “iyi ki yaptım” dediğim bir söyleşi ile karşınızdayım.

Keyifli hissediyorum böyle günlerde.

Şu hayatta;

Doğru iş yaptığını bilmenin verdiği huzuru,

Başka hiçbir şey vermiyor bence.

Ben de doğru bir isimle,

İyi bir söyleşiye imza atmış olmanın

Heyecanı içindeyim bu gün.

Konuğum, Şenay Çavdar.

Denizlili kendisi.

Aslında Matematik Öğretmeni.

Ama atanamadı.

Binlercesi gibi…

Ama onu, o binlercesinden ayıran bir şey var,

O, pes etmedi!

Hayallerinin peşinden koşmaya devam etti.

Batman’a muhteşem bir butik kazandırdı.

Şenay’ın Butiği…

İyi de tutuldu.

Şenay’ın öyküsünü uzun uzun dinledim,

Butiği ise iyiden iyiye inceledim…

Mutlaka gitmelisiniz,

Emin olun, eliniz boş çık-a-mayacaksınız.

Söyleşi sonrası çılgınlık da yaptık.

Kendisini ve beni baştan başa giydirdi,

Kombinler,

Pozlar…

Kahkahalar…

Harika bir söyleşiydi…

Bu başarılı kadını ayakta alkışlıyorum.

Size de keyifli ve mutlu bayramlar diliyorum…

-Klasik bir soruyla başlayalım, Şenay Çavdar kimdir?

“Çalışmayı çok sever, sevdiği işi iyi yapar, sevmediği işi gönülsüz… Tabi gönülsüz işten de marazlık doğarJ Ben de sevdiğim işi yapıyorum. Asıl mesleğim öğretmenlik olsa da…”

“BİR GÜN BİR BUTİĞİM OLMALIYDI”

-Denizli’den Batman’a gelişin nasıl oldu peki?

“2015 yılında, Eşim Anıl’ın tayini çıktı Batman’a. Burada öğretmenlik yapmayı da çok istedim, atanamayınca hayalimdeki işe yöneldim, Mart 2017’de Şenay’ın Butiği’ni açtım. Bir gün bir butiğim olmalıydı ve ben orada çalışmalıydım. Öğretmenlik okumama rağmen bu hayali kurardım. Hep derdim ne iş yaparsam yapayım, emekliliğim butikten olacak”

“ÇOCUKLARIMA GÖRÜNTÜLÜ ARAMA İLE MATEMATİK ANLATIYORUM”

-Şu anda öğrencilerine ders anlatan bir öğretmen olabilirdin ama?

“Celal Bayer Üniversitesi’nde Matematik Öğretmenliği okudum. Siirt Üniversitesinde formasyon aldım. Atanmadım ama öğretmenlikten vazgeçmedim. Denizli’de bir dershanede öğretmenlik yaptım. Şimdi de oradaki çocuklarım, görüntülü arıyorlar beni. Onlara cep telefonu kamerasından matematik anlatıyorum”

“BATMAN’A AĞLAYARAK GELDİM AMA…”

-Batman’ı nasıl buldun?

“Buraya ağlayarak geldim. Çünkü Batı’da anlatılanlar çok farklı! Oysa hiç de bize anlatılan gibi değilmiş. Buraya korkuyla geldim ama hep güler yüzle karşılandım. Öyle olunca burada bir şeyler yapmak istedim. Kendime kıyafet bulmakta zorlanıyordum. Ben kendime bulamıyorsam benim gibiler de bulamıyordur diye düşündüm. Serüvenim bu şekilde başladı”

OĞLU EYMEN İÇİN BUTİKTE BİR ODA HAZIRLAMIŞ

-Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla, eşinle aranda güçlü bir enerji var, doğru mu?

“Evet, kesinlikle öyle. Eşim, lise arkadaşım. Üniversitede o farklı bir ilde okudu, ben farklı bir ilde. Ama ayrılmadık. 8 sene sonra evlendik. 4 yaşında bir oğlumuz var, Anıl Eymen. Babaannesi, yanımızda. O bakıyor. Bu işi yaparken oğlumdan ayrılmamak, en güzel yanı. Oğlum için butiğe bir oda bile yaptırdım”

“ORDU’DA BİR KADININ BUTİK AÇMASINI SAĞLADIM”

-Batman’ın ilk butiği burası sanırım?

“Evet. Batman’da ilk butiği açan benim. Çok fazla insana da örnek oldum. Geçen gün Ordu’da bir kadının butik açmasına yardımcı oldum. Sosyal medyadan takip etmiş. Bir gün beni aradı. 2 çocuğu varmış. Çok korkuyormuş işyeri açmaktan. Kimi aradıysam büyük tepkiler aldım, dedi. Butik açmak istediğini söyledi. İstanbul’a ürün almaya gittiğimde, onu da çağırdım, tanıştık. Kendime de ona da ürün aldım. Butiğini açtı”

ÜRÜNLERİ TEK TEK GİYİP, AYNA ÖNÜNDE VİDEOLU GÖSTERİYOR

-Sattığın tüm kıyafetleri instagramda paylaşıyorsun. Hem de giyerek. Zor olmuyor mu?

“Takipçilerim arasında çocuklu anneler var. Her zaman gelemiyorlar, dışarı çıkamıyorlar. Ben de onlara ürünlerin neler olduğunu göstermek için giyiyorum. Artık video çekmeye başladım. Ürün duruşu, kalitesi ve kumaşını anlatıyorum. Elbiseyi giyip, aynada gösteriyorum”

“ARKASINDA DURABİLECEĞİM ÜRÜNLERİ SATIYORUM”

-Sattığın kıyafetleri gidip İstanbul’dan getiriyorsun anladığım kadarıyla?

“Evet, ayda 2 defa gidiyorum. Arkasında durabileceğim ürünleri alıyorum. Elbette insan eliyle yapılan şey, giyim. Hatalı olabilir, kumaşı bozulabilir. Bunları en aza indirmek için kendim gidiyorum ürün almaya. Büyük firmalar ne ürettiyse onları alıyorum. Batman, giyimde geri kalmasın, oradaki insanlar ne giyiyorsa buradaki insanlar da giysin diye. Ürünleri seçerken, yaşadığımız kenti de unutmuyorum. Sonuçta her kentin, kendine özgü tarzı, dokusu var. En nihayetinde, herkes giydiğinde mutlu olsun istiyorum”

-Gayet iyi gidiyorsun, başarılı bir ivme yakaladın…

“Teşekkür ederim. Evet, sanırım öyle. Mesela çok mutlu olduğum bir haber aldım. 2019–2020 defilelerine davet edildim. Kış kreaksiyonları yayınlanacak. İstanbul Toptancıları düzenliyor. Ben de izlemek için davet edildim. 2019’da neler çıkacak, modelleri önceden görebileceğim, beğendiklerimi Batman’a istetebileceğim”

-Başarını neye bağlıyorsun?

“Seviyorum. Çok seviyorum. Yani giyinmeyi, giydirmeyi çok seviyorum. Mutsuzluk da oluyor ama ben buraya gelince o mutsuzluğu unutuyorum. Her kadının, istediğini giymesini istiyorum. Kendine yakışanı giymesini istiyorum”

-Son olarak ne söylemek istersin? Bir de öğretmenlik defterini tamamen kapattın mı?

“Tabi ki bu defteri kapatmadım. Öğretmenlik başka bir şey. O tadı alan vazgeçemiyor. Ama şu anlık ertelendi. Benim gibi, öğretmenlik yapmak isteyen milyonlarca insan var. Bu bölümü okuyup, öğretmenlik hayali kuruyorlar. Üniversitedeyken de tezgâhtarlık yaptım ben. Atanamayınca bu işi seçtim. Okuyoruz, atanamıyoruz diye hayata küsmemeliyiz. Bir yerden başlamalıyız. Belki başka alanlarda da kendimizi geliştirebiliriz. Yılmayın, pes etmeyin. Hayatın bir ucundan tutun. Olacak, mutlaka olacak…”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...