SİYASET

MHP Lideri Bahçeli: Terörle Mücadele Bütünlükçü ve Çok Boyutlu Olmalı

Devlet Bahçeli, terörle mücadelenin bütünlükçü olması gerektiğini vurguladı.

MHP Lideri Bahçeli: Terörle Mücadele Bütünlükçü ve Çok Boyutlu Olmalı
21-08-2024 21:10
Google News

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadelenin, bütünlükçü ve çok boyutlu mekanizmalar toplamı, aynı zamanda siyasi, stratejik, ekonomik, güvenlik, psikolojik ve diplomatik yönleri bulunan değişken ve dinamik süreçlerin muhassalası olduğunu belirtti.

Bahçeli, terörle mücadeleyi muvaffakiyetle taçlandıran manevi amillerin başında sabır, inanç, metanet ve moral üstünlüğünün mühim ve müessir bir konumda olduğunu ifade etti. Türkiye'nin 40 yıldır bölücü terörle mücadele halinde olduğunu hatırlatan Bahçeli, şehit sayısının ve ekonomik kayıpların vahameti üzerine durdu.

Terör örgütünün insanlık suçu işlediğini ve Türk milletinin varoluşsal haklarına saldırdığını vurgulayan Bahçeli, terörle mücadelenin sadece dağda gezen silahlı eşkıyaları etkisiz hale getirmenin ötesine geçmesi gerektiğini belirtti.

Bahçeli ayrıca, teröre destek veren siyasi figürlerin varlığını eleştirerek, bu kişilerin devletten aldıkları maaşlar ve yardımların terör örgütlerine akıtıldığını öne sürdü. Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Bahçeli, bu kişilere karşı hukuki sürecin hızlandırılması gerektiğini ifade etti. MHP lideri Bahçeli, terörle mücadelede kesintisiz ve kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurgulayarak, önemli önerilerde bulundu.

Bahçeli'nin önerileri arasında terör destekçisi kişilere verilen maaşların kesilmesi, dokunulmazlık dosyalarının çözüme kavuşturulması, Anayasa Mahkemesi'nin yapılanmasının gözden geçirilmesi ve kürsü dokunulmazlığının yeniden düzenlenmesi yer aldı.

Son olarak, Bahçeli Türk milletinin teröre karşı kararlı ve birlik içinde durması gerektiğini vurgulayarak, MHP'nin Cumhur İttifakı ile birlikte terörle mücadelede üzerine düşen görevi omuzlamaya hazır olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete