TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Milli sporcular, Olimpiyat'tan döndü

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli sporcular, yurda döndü.

Milli sporcular, Olimpiyat'tan döndü
13-08-2024 03:16
12-08-2024 21:17
Google News

İstanbul Havalimanı'na gelen kafile, çiçek ve bayraklarla karşılandı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığının bütün branşlara çok büyük destek verdiğini belirterek, "Spordan ve olimpiyatlardan anlamayan insanlar, bakanlığı eleştiriyor. Bu iyi bir şey değil. Bazen sporda planlar tutmaz. 2023'ün dünya şampiyonuyuz. Bu eleştiriler çok acımasızca. Bir sonraki adımda bu sporcularımız, bayrağımızı dalgalandıracak. Türk sporu gelişiyor. İleride çok güzel başarılar kazanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise beklentilerin yüksek olduğunu vurgulayarak, "Sporcular, makine değil. Bakanımız Osman Aşkın Bak'a acımasızca eleştiriler var. Sporcuların büyük şansızlıkları oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, verilebilecek tüm desteği bize verdi. Bizim eksiklerimiz var. Bu eksikleri tespit edeceğiz." şeklinde konuştu.

Eyüp Gözgeç, Cezayirli sporcu Imane Khelif ile ilgili resmi başvuru yaptıklarını dile getirerek, "İstanbul ve Hindistan'daki dünya şampiyonalarında kendisi diskalifiye oldu. IOC, bize yaptığımız başvuruyla ilgili resmi cevap verdi. Diskalifiye edemeyeceklerini ve bunun insan haklarına aykırı olduğunu söyledi. CAS'a gitme ihtimalimiz var. Bizimle final oynayan sporcuların da doping testini bekliyoruz. Duruma göre hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete