MUCİZEVÎ ZENCEFİL VE FAYDALARI

MUCİZEVÎ ZENCEFİL VE FAYDALARI

MUCİZEVÎ ZENCEFİL VE FAYDALARI

Zencefil “Zingiberaceae” familyasına ait bir bitkidir. 
Güneydoğu Asya'da ortaya çıkmış ve daha sonraları birçok yerde gıdalara lezzet katmak için baharat ve çeşni olarak kullanılmıştır. Aynı zamanda zencefil bitkisel tıpta şifalı bitkiler arasında yer almıştır.
Kimyasal ilaçların dozu olduğu gibi her bitkininde dozu vardır. 
Peki zencefili ne kadar tüketmeliyiz, tükettiğimiz takdirde bize neler kazandırır?
İşte zencefili doğru kullanımın sonucunda mucizevî etkileri: 
1) Mide Bulantısı
Soğuk algınlığı, grip, adet dönemleri , hamilelik sürecinde sıkça görülen mide bulantısında , bulantı semptomlarında önemli ölçüde azaltıyor.
2) Kas , Eklem , Kireçlenme Ağrısı
Zencefilin anti–enflamatuar etkisi özellikle spor yada ağır fiziksel aktivite sonrası oluşan kas , eklem ağrılarına birebir çözümdür.
3) Hazımsızlık , Kabızlık , Mide Rahatsızlıkları
Zencefil antiseptik özelliğe sahiptir ve iyi bir metabolizmayı hızlandırıcıdır. Ağır bir yemek sonrası hazımsızlık yada kabızlık, ishal durumunda bağırsakları ve metabolizmayı önemli ölçüde hızlandırır ve düzenler.
4)Grip, Soğuk Algınlığı, Kırgınlık
Zencefil iyi bir anti-oksidan kaynağı olduğundan dolayı grip, soğuk algınlığı veyahut kırgınlık için kullanılabilir. Zencefil vücut ısısını artırıp zararlı virüs toksin ve bakterileri hızlıca dışarı atmak için terletir aynı zamanda grip semptomlarında ki ağrı ve mide bulantısı ve ağrıları azaltır.
5) Kilo Verme
Zencefil yağ yakıcı ve ödem söktürücü özelliğine sahiptir. Eğer kilo vermek istiyorsanız, spor ile uğraşıyorsanız ve fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz düzenli olarak zencefil kullanımında yağ yakımınızı hızlandırdığını göreceksiniz.
6) Astım, Solunum Zorluğu
Günümüzde hemen herkeste oluşan astım, bronşit ve solunum zorluğu yaşayanlar insanların çaresini de zencefil veriyor düzenli kullanımda bronşları genişletir, balgam söktürür ve daha rahat kaliteli nefes almanıza yardımcı olur.
7) Adet sancısı, krampları
Zencefilin anti-enflamatuar etkisinden bahsetmiştik. Aynı zamanda adet döneminde oluşan sancıları veyahut krampları önemli ölçüde azaltır.
Peki, bu mucizevi zencefili nasıl ve ne kadar tüketebiliriz? :
Toz zencefil
Bir su bardağına 1 yemek kaşığı (silme) toz zencefil eklenir. Üstüne kaynar su eklenir. Ağzı yakmayacak sıcaklığa düştüğünde sıcak olarak içilir.
Taze zencefil
Bir avuç rendelenmiş taze zencefil demleme usulü demlenmeye bırakılır yine aynı şekilde Ağzı yakmayacak ama sıcak bir şekilde tüketilir.
Yemeklerde
Yemeklerde çeşni olarak abartılı olmadığı şekilde çeşnilendirmek için kullanılır.

Sait Özel
Öğrenci

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...