TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Muhtarların katıldığı Stratejik Plan toplantıları tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Stratejik Plan çalışmaları kapsamında Silvan, Lice, Kulp ve Hazro ilçelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi. Eş Başkan Bucak, yerel demokrasi ile bağdaşmayan kayyum rejiminin bir gasp rejimi olduğunu belirtirken, Eş Başkan Hatun ise, kayyımların 8 yılda yarattığı tahribata dikkat çekti.

Muhtarların katıldığı Stratejik Plan toplantıları tamamlandı
13-06-2024 11:11
13-06-2024 11:12
Google News

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlığına 17 ilçede halk, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, belediye eş başkanları ve meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarını dahil etmek amacıyla başlattığı toplantılar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ve Doğan Hatun, Silvan, Lice, Kulp ve Hazro ilçelerinin muhtarlarıyla bir araya gelerek muhtar toplantılarını tamamladı. Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki iki ayrı toplantıya, Silvan Belediyesi Eş Başkanları Sevim Biçici ve Kadri Esen, Kulp Belediyesi Eş Başkanları Fatma Ay ve Murat İpek, Lice Belediyesi Eş Başkanı Diyar Dilek, Hazro Belediyesi Meclis üyesi Hasibe Yazdık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, büyükşehir ve DİSKİ Genel Müdürlüğünün ilgili daire başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

Eş Başkan Hatun: Önerileri alıp Stratejik Plan oluşturacağız

Silvan ve Hazro ilçelerinin muhtarlarıyla yapılan toplantıda konuşan Eş Başkan Hatun, 5 yılın Stratejik Planı’nın hazırlığını yaptıklarını belirterek, “Projelerimizi konuşacağız, eksiklerimize odaklanacağız. Sadece yol ve su konusunda değil, şehrimizdeki her konuda sizlerle istişarede bulunacağız. İlimizde tarım, hayvancılık, kooperatifçilik ve kültür sanata öneri ve talepleri alarak Stratejik Plan oluşturacağız” dedi.

‘DİSKİ 17 ilçenin su sorununu çözecek’

İçme suyu sorununa dikkat çeken Hatun, şöyle konuştu: “Son 8 yıldır kayyımlar büyük bir tahribat yarattı. Geçmişte suyu olan birçok köy, su depoları yenilenmediği ve gereken tadilat yapılmadığı için su sorunu yaşıyor. Yaklaşık bin 500 köy ve mezramızda içme suyu sorunu var. DİSKİ, bunun için büyük bir plan yaptı. 17 ilçenin su sorununu çözecek. DİSKİ, öncellikle hiç suyu olmayan köylerin sorununu çözmeye başlayarak işe koyulacak. Bütün sorunlarımızı sizlerle birlikte çözüme kavuşturacağız.”

Muhtarlar, fıstık yetiştiriciliği için destek istedi

Toplantıda, mahallelerdeki altyapı, üstyapı sorunlarını anlatan muhtarlar, 5 yıllık Stratejik Plana ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi. Mahallelerde tehlike saçan metruk evler için bir çözüm bulunmasını talep eden muhtarlar, Hazro ilçesinde fıstık yetiştiriciliğinin gelişmesi ve ağaçların aşılanması konusunda destek istedi, kadınlara yönelik kursların açılması, tarım arazilerinin sulanması için göletlerin yapılması ve toplu ulaşım için araç talebinde bulundu.  (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?