GÜNDEM

MUHTARLARIN YERİNE YENİ ATAMA YAPILDI

Önceki gün görevden alınan 4 Muhtarın yerine yeni atamalar yapıldı.

MUHTARLARIN YERİNE YENİ ATAMA YAPILDI
22-08-2019 14:30
Google News

 

Valilik, Batman’da 4 Muhtarın görevden alınma gerekçeleri ve yeni atanan Muhtarları açıkladı.

ÇAY MAHALLESİNE YENİ ATAMA

Çay Mahallesi Muhtarı M.T. hakkında  örgüt propagandası yapma ve  örgüte üye olma  suçundan dolayı aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezası nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığınca mazbatasının iptal edildiği bildirildi. Çay Mahallesi Muhtarlığına Aza Mehmet Alpyürek görevlendirildi.

KÖSETARLA KÖYÜ MUHTARI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Kösetarla Köyü Muhtarı K.T. hakkında Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılama nedeniyle İçişleri Bakanlığınca geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.. Kösetarla Köyü Muhtarlığına Aza Hakan Tirki görevlendirildi..

BAĞLAR MAHALLESİ MUHTARLIĞINA YENİ ATAMA

Bağlar Mahallesi Muhtarı M.Y.  hakkında Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen yargılama sonucu Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm edildiği ve dava dosyası temiz aşamasında olduğu aktarıldı.. Yürütmekte olduğu görevin hassasiyeti nedeniyle hakkında nihai karar verilene kadar Batman Valiliğince 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyeti Teşkiline Dair Kanun gereğince geçici tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtilirken,, Bağlar Mahallesi Muhtarlığına Aza Mehmet Fatih Eker görevlendirildi..

KORİK MAHALLESİ MUHTARI GÖREVDEN ALINDI

Korik Mahallesi Muhtarı İ.Ç hakkında Silahlı Örgüt adına suç işlemek suretiyle örgüte üye olma, görevi yaptırmamak için direnme, suçluyu kayırma, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etme, propaganda yapma suçlarından Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildiği açıklandı.  Korik Mahallesi Muhtarlığına  Batman Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Memet Avşar görevlendirildi..

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete