MUTLU ÖĞRENCİ, MUTLU ÖĞRETMEN, MUTLU VELİ

MUTLU ÖĞRENCİ, MUTLU ÖĞRETMEN, MUTLU VELİ

MUTLU ÖĞRENCİ, MUTLU ÖĞRETMEN, MUTLU VELİ

 

Okul ziyaretlerim devam ediyor.
Bu hafta yönümü, Pazaryeri Mahallesine çevirdim.
Nergis Caddesi 42.Cadde 2720 Sokak’ta
Pazartesi Pazarı’nın kurulduğu noktada bulunan
Vakıfbank İlkokulu’nu gezdim.
1999 yılından bu yana eğitime açık bu okul.
Zemin ve 3 katlı binada, 41 dersliği var okulun.
Batman’ın en kalabalık okulu.
Ayrıca Batman’ın tek işitme engelliler sınıfı da bu okulda.
Bu önemli sorumlulukları layığı ile taşıyabilen eğitimciler var okulda.
Okul Müdürü Cuma Işık, tecrübeli ve işini seven bir eğitimci.
Okul koridorlarında gezerken öğrenciler koşup koşup sarılıyor ona,
“Öğretmenim sizi çok seviyoruuuuz” diyerek bağırıyorlar arkasından.
Öğretmen Odası’nda tanıştığım bütün öğretmenler çok ilgili ve neşeliydiler.
Güzel bir enerjiyle ayrılıyorum okuldan,
Çünkü Vakıfbank İlkokulu’nda çocuklar, emin ellerde…

CUMA IŞIK, MESLEĞİNE AŞIK BİR EĞİTİMCİ 

Okul Müdürü Cuma Işık, Batmanlı. 2003 yılında ilk görev yeri Siirt Pervari’de 3 yıl çalışmış. Beşiri Beyçarı İlkokulu’nda 2 yıl okul müdürlüğü yapmış. Necat Nasıroğlu Ortaokulu’nda çalışmış. Sason’da müdür yardımcılığı yapmış. Mehmet Akif İlkokulunda müdür yardımcılığı yapmış. TOKİ Dumlupınar İlkokulu’nda 5 yıl müdürlük yapmış. Temmuz ayında Vakıfbak İlkokulu’na müdür olarak atanmış. Anlamamak mümkün değil, mesleğine aşık bir eğitimci. İlk gün ki heyecanını asla yitirmemiş, aksine her geçen gün büyütmüş gibi…

ÖĞRETMEN KADROSU İLE İDDİALI BİR OKUL

Müdürü Yardımcısı Özcan Vergili, Okulun Rehber Öğretmenleri Ebru Kapçak ve Mehmet Yıldız, 14 yıldır burada görev yapan okulun en eski öğretmeni Felemez Bat, sınıf öğretmeni iken işitme engelliler branşına geçen Erkan Tokgöz ile tanışıyorum. Hepsi de çok özverili öğretmenler, belli. Okul Müdürü Cuma Işık da öğretmen kadrosu ile övünürken “Okulun en büyük avantajı öğretmen kadrosu. Müthiş bir öğretmen kadromuz var. Taşın altına elini koyan öğretmenler. Öğretmenler arasında, aile ortamı var. Bir öğretmen gerçekten bu işi yapmak istiyorsa bu okulda görev yapmalı. Çünkü kalabalık bir okul ve gerçekten hizmet görmek isteyen bir öğrenci potansiyeli var. Okulumuzda 50 öğretmen, 3 müdür yardımcısı 1 okul müdürü, 3 rehber öğretmen ve 4 personel var” diyor.

BATMAN’IN EN KALABALIK OKULU

Hilal, Bağlar ve Pazaryeri gibi Batman’ın en kalabalık 3 mahallesinden öğrenci alan okulun, Bin 650 öğrencisi ve 50 öğretmeni var. Batman’ın en kalabalık okulu burası. Belki öğrenci mevcudu daha kalabalık okullar vardır ama onlar sabahçı-öğlenci olarak ayrılıyor. Ama Vakıfbank İlkokulu’nda Bin 650 öğrenci, sabah aynı anda derse giriyor, öğlen aynı saatte okuldan ayrılıyor. Teneffüs saatine denk geliyorum, okul bahçesi ve koridorlar, tıklım tıklım, müthiş bir hareketlilik…  Öğretmen Odası da öyle…

MUTLU ÖĞRENCİ, MUTLU ÖĞRETMENLE BAŞARI KAÇINILMAZ

Okul Müdürü Cuma Işık, tecrübeli bir eğitimci. Başarının mutluluktan geçtiğini belirtirken “Öğrenci de öğretmen de okula mutlu gelirse, başarı kaçınılmaz olur. Çocuklarımızın okula mutlu gelmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Yapacağımız etkinliklerle, projelerle bu çocukları mutlu etmemiz gerekiyor. Çünkü mutlu çocuk öğrenir. Sadece ders anlatmakla çocuğu okula bağlamak mümkün değildir. Öğretmenlerimizin de kendilerini rahat ve mutlu hissedebilmeleri için çaba içindeyiz” diyor.

HEDEF, TÜM VELİLERİ EVLERİNDE ZİYARET ETMEK

Eğitimin içine veliyi de katmak için ev ziyaretleri yaptıklarını belirten Okul Müdürü Işık “Geçen dönem veli toplantılarımızın çoğunu yaptık. Artık veli ziyaretlerine başladık. Niyetimiz bu dönem en az 500 veliyi, evinde ziyaret etmek. Amacımız çocuğun çalışma ortamını, aile ortamı nasıl görmek, veliyle bağ oluşturmak, veliyi eğitimin içine katmak. Biz eğitimde başarı istiyorsak, bu başarıyı ancak veliyle sağlayabiliriz” diyor.

OKUL KORİDORLARI KİTAPLARLA DOLU

Okulun dev halı sahasını geziyoruz. Üzeri kapalı, çadır gibi. Çocuklar burada aktiviteler yapıyor. Sevinç Yürek-Hakan Yürek (karı-koca) Öğretmenler de çocukların başında. Çocuklar da öğretmenleri de epey neşeli görünüyor. Okulun kütüphanesi yok ama sınıflarda ve koridorlarda yer yer raflar oluşturulmuş, kitaplarla donatılmış.

 

OKULUN BİR DE ZEKÂ ATÖLYESİ VAR

Okulda zekâ atölyesi oluşturulmuş. Çocuğun zihinsel gelişimini destekleyecek oyunlar kurgulanıyor burada. Okulun bütün sınıflarını bu atölyeye dâhil etme niyeti var idarecilerin. Çünkü zekâ atölyesinde yapılan etkinlikler sayesinde çocuğun dersleri algılamasında ve başarısında da ilerleme gözlemleniyormuş.

OKUL, YAŞAM ATÖLYESİ GİBİ…

Okulda ders veren öğretmenler zaten tecrübeli, fedakâr öğretmenler. Ama ders dışındaki aktiviteler de itinayla yürütülüyor. Okul Müdürü Cuma Işık, okulun tüm detayları ile ilgileniyor gibi. Sorduğumuzda “İdarecilik anlayışı değişti. Okul idarecileri, artık daha çok eğitimin içinde olması gerekiyor. Birçok projeyi rehber öğretmenlerimiz ve sınıf öğretmenlerimizle birlikte planlayıp yürütüyoruz. Mesela komisyonlar kurduk. Kültür Sanat, Başarı izleme ve Proje Komisyonları… Öğretmenler bu komisyonlarda, aktiviteler yürütüyor. Mesela en temiz sınıf kampanyası, iyilik kutusu kampanyası başlattık. Bu kampanyalara velileri de dahil ediyoruz. Bu tür etkinliklerle öğretmen, öğrenci ve veli arasındaki bağı oluşturmak, biz idarecilerin görevi” 

BATMAN’IN TEK İŞİTME ENGELLİLER SINIFI BURADA

Vakıfbank İlkokulu, çok özel bir okul. Çünkü Batman’ın tek işitme engelliler sınıfı da bu okulda. 16 öğrencisi var İşitme Engelliler Sınıfı’nın. İşitme engelli 16 öğrenci, 1.2.3. ve 4. sınıf eğitimi görüyor bu sınıfta. İşitme Engelliler Sınıfı’nda çocuklar nasıl eğitim görüyor, neler öğreniyor,  olanaklar neler, hepsini bir bir not ettim. Ancak kısa cümlelerle geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğundan, bu sınıfın tanıtım yazısını yarın ki sayımıza sakladım. Yarın yine bu sayfada İşitme Engelliler Sınıfı’nın tanıtım yazısında görüşmek dileğiyle…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...