SİYASET

 “Yargı mağdurlarının sesini duyun ve adil olun”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, fahiş fiyat artışlarıyla ilgili kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldüğü sırada, yaptığı konuşmada ülkemizdeki adaletten uzak uygulamaları gündeme getirerek iktidara yönetimde adil olun çağrısında bulundu.

 “Yargı mağdurlarının sesini duyun ve adil olun”
29-05-2024 14:15
29-05-2024 14:16
MERSİN
Google News

“Hukuk sisteminde istikrar sağlamadan fiyat istikrarından söz edilemez.”

Bu teklif metnine baktığımızda, amacın enflasyonla mücadele, yani bir fiyat istikrarı sağlamak olduğu anlaşılıyor diyen Ekmen, “defalarca kez ifade ettiğimiz gibi piyasalarda fiyat istikrarı sağlamanın yolu hukukta istikrar sağlamaktan geçmektedir” dedi.

Ekmen, iktidar milletvekillerini şu sözlerle empati kurmaya davet etti: AK Parti milletvekilleri arasında hukuki müktesebatına güvendiğim, vicdan ve ahlaklarına inandığım arkadaşları şöyle bizim yargı dünyamızın bazı uygulamalarında kısa bir tura çıkartmak istiyorum ve kendilerini yine kendi kabulleri ve değer yargılarıyla ya bir sosyal deneye ya da bir empatiye tabi tutmalarını rica ediyorum.

“Yaşanmışlıkları dinleyin ve sonra vicdanınızın gereği neyse onu yapın”

DEVA Partisi Milletvekilleri Sayın Mustafa Yeneroğlu ve İdris Şahin ile Adalet Bakanlığı önünde Emine Şenyaşar anneyi ziyaret ettiğini belirten Ekmen, yaşanan mağduriyeti şöyle ifade etti:

Emine Şenyaşar ve çocuklarının maruz kaldığı hukuksuzluk burada defalarca konuşuldu, bu devletin bir ayıbıdır. Evinde otururken maruz kaldıkları zulmün hesabını verdikten sonra yargı yoluyla gidilip özür dilenmesi gereken bir kadın, 106 gündür Adalet Bakanlığının önünde nöbet tutuyor. Bence Emine Şenyaşar'ı ya da Ferit Şenyaşar'ı dinlemeyin; dönemin savcısını, başsavcısını, emniyetçisini, valisini, hatta AK Partili milletvekillerini dinleyin ve sonra vicdanınızın gereği neyse onu yapın.

“Sizleri empati kurmaya davet ediyorum”

Ekmen, yanlış hukuki uygulamaların mağduru asker bir evladın annesi olan Sevinç Hanım’ı da Genel Kurul’da şu sözlerle gündeme getirdi:

Emine Şenyaşar'ın hemen yanında Kursiyer Teğmen Murat Çakır'ın annesi Sevinç Hanım var. Askerî öğrenciler için Yargıtay’da verilen bozma kararının onlar için de geçerli olmasını diliyorum. Aranızda, FETÖ'cü olup yakınlarınızdan yargılanmış olan AK Partili arkadaşlardan kendilerini Kursiyer Teğmen Murat Çakır'ın annesi Sevinç Hanımın yerine koymalarını rica ediyorum. (Deva Partisi Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Haziran 2024 e-gazete