GÜNDEM

Instagram açılacak mı? Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi

 Instagram'ın Türkiye'de yeniden erişeme açılıp açılmayacağı konusu merak ediliyor. Konuya ilişkin Instagram yetkilileri ile görüşen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklama yaptı. Peki Instagram açılacak mı? Instagram ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Instagram açılacak mı? Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi
06-08-2024 09:17
06-08-2024 09:27
BATMAN
Google News
SON DAKİKA | INSTAGRAM AÇILACAK MI? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi

Son dakika haberleri... Instagram erişim engeli kalktı mı? Instagram ne zaman açılacak? sorularının yanıtı için Instagram yetkilileriyle görüşmeler sürüyor.

SON DAKİKA | INSTAGRAM AÇILACAK MI? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi

Türkiye'deki katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle 2 Ağustos'ta erişime engellenen Instagram'ın yetkilileri ile yapılan toplantıda istenilen sonuçlar elde edilemedi. Instagram'dan Türkiye'ye çifte standart uyguladığı terör içerikleri noktasında şartlar sunuldu.SON DAKİKA | INSTAGRAM AÇILACAK MI? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Türkiye'deki katalog suçlara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 2 Ağustos 2024'te erişim engeli getirdiği Instagram'ın sahibi META şirketinin yetkilileri ile bugünbir toplantı gerçekleştirildi.

SON DAKİKA | INSTAGRAM AÇILACAK MI? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi

TOPLANTI "SERT BİR ATMOSFERDE" GEÇTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu başkanlığındaki toplantıya Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve BTK yetkilileri de katıldı. 13.00'da başlayan toplantının "sert bir atmosferde" geçtiğini ifade eden bakanlık kaynakları, sosyal medya şirketine bazı şartların sunulduğunu belirtti.

Toplantıda Instagram'ın bugüne kadar terör konusu başta olmak üzere Atatürk'e hakaret, çocuk istismarı, fuhuş ve kumara yönlendirme gibi birçok zararlı içeriği kaldırmadığı anımsatılırken buna rağmen Hamas lideri İsmail Haniye'nin soykırımcı İsrail tarafından katledilmesi sonrası platformdan yayınlanan taziye mesajlarının engellenmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

SON DAKİKA | INSTAGRAM AÇILACAK MI? Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi

KATALOG SUÇLARA GİREN PAYLAŞIMLARIN LİSTESİ VERİLDİ

Öte yandan toplantıda META temsilcilerine terör örgütleri ve diğer katalog suçlara ilişkin paylaşımları içeren bir liste verildi. META'nın listede yer alan içerikleri sosyal medyadan hızla kaldırmasının da yeniden erişime açılması açısından olmazsa olmaz şartlardan olduğu ifade edildi.

SON DAKİKA | INSTAGRAM AÇILACAK MI? Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi

BAKAN URALOĞLU: İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALMIŞ DEĞİLİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası sosyal medya platformu Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğlu, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz." diye konuştu. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete