GÜNDEM

“Emlak yatırımı faizden daha kârlı”

Parayı faize yatırmanın hem haram hem zarar olduğunu söyleyen Akgün Yapı Şirketinin Sahibi Rıdvan Akgün, en kârlı yatırımın emlak ve arsa olduğunu belirtti.

“Emlak yatırımı faizden daha kârlı”
09-08-2024 00:10
08-08-2024 19:29
BATMAN
Google News

Uzun yıllardır Batman ve Midyat'ta müteahhitlik yaparak birçok vatandaşı ev sahibi yapan Akgün, son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntıların emlak piyasasını da olumsuz etkilediğini dile getirdi.

FAİZ, EMLAK PİYASASINI ETKİLİYOR

Akgün, yüksek faiz oranlarının müteahhitleri zor durumda bıraktığını ifade ederek “Bence vatandaş faizden uzak durmalı. Çünkü en karlı iş, temelden daire veya arsa alıp beklemektir. Faizden daha karlı bir iştir” dedi.

DAİRE ALMAK DAHA KÂRLI

Yıllardır kaliteden ödün vermeden lüks dire yapıp satan Akgün “Özellikle Batman’da kaliteli ve lüks dairelerimiz mevcut. Daire almak isteyenlere sizin aracılığınızla duyurmakta fayda görüyorum. Daire almak isteyenler, yüzde 50 veya yüzde 70 nakit ödeyerek alabilirler. Alacakları daireler bittiğinde, en az yüzde 40 ile yüzde 50 arasında kar elde ederler. Bu, faize para yatırmaktan daha karlı bir iş” dedi.

DAİRE FİYATLARI

Yapmış olduğu birçok dairenin hem lüks hem depreme dayanıklı bir şekilde yapıp satan Akgün, daire fiyatlarının bölge ve konuma göre değiştiğini belirterek “1+1 daireler (60 metrekare): 1 milyon 400 bin TL, 2+1 daireler (100 metrekare): 2 milyon TL, 3+1 daireler 2,5 ile 4,5 milyon TL arasında değişiyor” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Eylül 2024 e-gazete