GÜNDEM

 “Kazaların bizimle ilgisi yok”

Trafik kazalarının meydana geldiği Batman-Beşiri yolunda mühürlenen düğün salonu sahipleri, ortak basın açıklaması düzenledi.

 “Kazaların bizimle ilgisi yok”
15-08-2024 16:15
15-08-2024 15:12
BATMAN
Google News

Açıklamada “12 gün önce bizlerin ekmeği, emeği, olan iş yerlerimiz kapatıldı. Bizim iş yerlerimizi sırf kamuoyunun kendi üzerindeki baskıları bir nebze dindirmek için kapattılar. Bunu herkes biliyor. İş yerlerimiz kendilerinin bile inanmadığı sebeplerden ötürü mühürlendi.  Ruhsatlarımız olmadığı öne sürüldü. Batman da 100 binlerce ruhsatsız işyeri var, faaliyet etmeye devam ediyorlar.  Kimse bunu bir sebep olarak bizim önümüze koyamaz. Bizi kapatan kurumlar bile bu yoldaki oluşan kazaların bizim salonlar ile alakalı olmadığını, yolun yetersiz, aydınlatmanın, sinyalizasyonun, kavşakların olmadığı için bu kazaların oluştuğunu bizden çok daha iyi biliyorlar. 10 yıldan fazla bir süredir bu yola bir çare bulunamamış, bu yolda düğün salonları yok kende kazalar olmuş, nice canlarımız bu yolda yitirilmiş.  Ölüm yolu olarak tabir edilen OSB yolunun tüm sorumluluğu düğün salonlarına mal edilemez. OSB deki fabrikaların personel taşımasını yapan servisler de bu yollarda defalarca kazlar yaptı, insanlar öldü, yaralandı.  Şimdi bundan ötürü OSB de mi kapatılsın? Bu bir çözüm değil." dedi. 

“DERDİMİZİ ANLATACAK İNSAN ARIYORUZ”

 Açıklamanın devamında “Bizler günlerdir derdimizi anlatacak insanlar arıyoruz. Ama maalesef herkes koltuğunda oturmuş sessiz sedasız hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Üç maymunu oynayan bazı kesimlere şunu söylemek istiyoruz; bugün bu zor dönemimizde yanımızda olmadınız, yarın bizim de sizin yanınızda olmamızı istemeyin. Bizler mağdur olan sadece 6 salon sahibi değiliz. Bizlerle beraber iş ortaklarımız, düğün yapacak insanlar, pastaneler, fotoğrafçılar, lokantalar, müzisyenler, salonlarımızda çalışanlar ve bu kadar insanın bakmakla yükümlü olduğu insanların hepsi mağdur” dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete