RESMİ İLANLAR

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLARA AİT BİLGİLER

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLARA AİT BİLGİLER

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLARA AİT BİLGİLER
23-09-2024 00:00
22-09-2024 20:45
Google News

T.C.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğünden

 SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLARA AİT BİLGİLER

 1-         Listede özellikleri belirtilen taşınmaz/taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 maddesi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmaz Mal Satışı ve Kiraya Verilmesine Ait Yönetmelik hükümleri gereği satışı yapılacaktır. 2- İhale “Açık Teklif Usulü” ile DSİ Ilısu Proje 16. Bölge Müdürlüğünde belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır.

3-         “Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi” ihaleye katılım şartı olup mesai saatleri içinde DSİ Ilısu Proje 16. Bölge Müdürlüğünden müracaatla bedelsiz olarak temin edilebilir.

4-         4-         Geçici teminat bedeli; en geç ihale tarih ve saatinden önce, DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğünün Ziraat Bankası Diyarbakır Şubesi TR76 0001 0000 9189 7035 4450 01 nolu IBAN hesabına yatırılabilir veya Maliye Bakanlığınca belirlenen bankalardan süresiz teminat mektubu alınması gerekmektedir.

5-         Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

6-         Satılacak taşınmazların satış şartnamesinde belirtilen hususları ile tapudaki takyidatları ihale edilen kişi tarafından aynen kabul edilecektir.

7-         İhale ve satışla ile ilgili bütün vergi, harçlar, alım satım giderleri, KDV bedeli ihale edilene aittir.

8-         Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

9-         İhale Komisyonları tarafından alınan ihale kararları ita amirince karar tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içerisinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır.

10-       İta amirince onaylanan ihale kararının tebliğinden itibaren müşteri 15 gün içerisinde ihale bedelini yatırmak, ihaleyle ilgili vergi, resim, harç ve diğer giderleri ödemek ve tapu tescilini sağlamak zorundadır.

11-       İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, satışta ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.

12-       İsteklilerin belirtilen gün ve saatte, ihale yerinde hazır bulunmaları ve aşağıdaki belgeleri vermeleri zorunludur.

a)         Nüfus cüzdanı sureti (gerçek kişi olması halinde)

b)         İmzalı Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi

c)         E-Devletten alınacak barkodlu ve karekodlu 2024 yılına ait İkametgâh Belgesi. (gerçek kişi olması halinde)

d)         Tebligat için Türkiye Cumhuriyeti sınırları dâhilinde adres göstermesi(gösterilecek bu adrese yapılacak tüm tebligatlar kanuni ikametgâhına ve şahsına yapılmış tebligat olarak kabul edilecektir.)

e)         Tüzel kişilerde 2024 yılı Ticaret ve Sanayi Odası sicil kayıt belgesi ile tüzel kişiler adına teklifte bulunacaklarsa verilmiş noter onaylı yetki belgesi ve imza sirküleri, ihaleye katılacak kişinin nüfus kayıt örneği

f)          Özel kişiler adına ihaleye gireceklerin; nüfus cüzdan sureti, ikametgâh belgesi ve Noter tasdikli vekâletname örneği

g)         Geçici teminat makbuzu, dekont veya banka teminat mektubu (aslı)

13-       Taşınmazlar teslim edildikten sonraki tüm hukuki sorumluluk ihaleyi kazanan istekliye ait olacaktır.

 İ L A N O L U N U R

#ilangovtrBasın No :