GÜNDEM

Esnaf dükkân açamıyor

Batman’da ekonomik zorluklardan ötürü iş yapamayan esnaf, dükkânını saat 10.00’dan sonra açıyor. Kentin en işlek caddesi olan Gülistan Caddesi’nde kepenkler 10.00’dan sonra açılıyor.

Esnaf dükkân açamıyor
23-09-2024 16:30
23-09-2024 14:59
BATMAN
Google News

HAFTALIK 5 BİN TL CİRO…

Gülistan Caddesi esnafı, geçen haftayı 5 bin lira ciroyla kapattı. Günlük giderlerin gelirden daha fazla olduğuna dikkat çeken esnaf, bilezik bozdurup kira ödediklerini ifade etti.

KİRALARIMIZA YİNE YÜZDE 100 ZAM YAPILDI

Cadde esnafı “Sabah saat 10.00 olmasına rağmen çarşıda kimse dükkan açamadı. Günlük giderlerimiz, gelirin 3-4 katı. Vatandaşın morali bozuk, dükkanını açmak istemiyor. Kiralarımıza yine yüzde 100 zam yapıldı. Geçen sene de zam yapıldı. Bu devlet bizim devletimiz, bu insanlar bizim insanlarımız. Bir sene de zam yapılmasa ne olur? Dükkan açamıyoruz çünkü müşteri yok. Günlük giderlerimiz devam ediyor. Esnafın morali bozuk, dükkânını açmak istemiyor. Son dönemde yaşanan ekonomik kriz biz esnafı çok zor duruma soktu. Çoğu esnaf günü siftahsız kapatıyor. Bu yılbaşında kiralarımıza yine yüzde 100 zam yapıldı. Elektrik ve diğer masraflar ikiye katlandı. Esnaf sabahları iş olmadığı için erken açmıyor. Esnaf artık lokantadan değil, evden getirdiği yemeklerle karnını doyurmak zorunda kalıyor” dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Eylül 2024 e-gazete