GÜNDEM

NE OLDU HAVUZ MESELESİ?

Ulaşımda sorunların bitmek bilmediği Batman’da, şehir içi ulaşımı rahatlatmak ve sorunları azaltmak için yolcu minibüslerinin tek havuzda toplanması yönünde atılan adımlar, yarım kaldı.

NE OLDU HAVUZ MESELESİ?
12-10-2018 20:54
Google News

İSTANBUL TRAFİĞİNİ ARATMIYOR

Batman’da ulaşım, artan nüfus ve araç sayısına oranla her geçen gün büyüyor. İşlek yollarda Batman Trafiği, metropol kentlerin trafiğini aratmıyor.

 

MİNİBÜSLER, TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAKTI

Kent içi ulaşımda minibüslerin tek çatı altında toplanarak havuz sistemine dâhil edilmesi ve ay sonunda toplanan paranın minibüs esnafına eşit dağıtılmasını öngören havuz sistemi, trafikte sorunların diz boyu olduğu Batman’da, heyecanla bekleniyordu. Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, havuz sistemini kurmak için minibüs hattı sahipleri ile toplantılar düzenlemiş, havuz sistemi için model oluşturmaya çalıştıklarını açıklamıştı. Tahminlere göre minibüs hattı sahipleri arasında çıkan fikir ayrılıkları nedeniyle atılan adımlar yarıda kaldı. Basına, konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

HAVUZ SİSTEMİNDE, TRAFİKTEKİ MİNİBÜS SAYISI AZALACAK

Havuz sisteminde minibüsler tek çatı altında birleştirilerek havuz sistemine dâhil edilecek, gelirin eşit dağıtılacak olması nedeniyle minibüsler, gereksiz yere trafiğe çıkmayacak. Ay sonunda toplanan para, minibüs esnafına eşit dağıtılacak. Araçlarda kart sistemi geçerli olacak, nakit para kullanılmayacak. Araçlar durak kuralına uyacak, durak harici yolcu indirilip, bindirilmesi yasaklanacak. Minibüsler de otobüsler gibi her semte girebilecek. Araçlar, kameralarla takip edilecek, kurallara uymayanlara ceza verilecek. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Eylül 2024 e-gazete