YAŞAM

Nur Sürer, Farah Zeynep Abdullah'a Yanıt Verdi

Nur Sürer'in Yılmaz Güney hakkındaki açıklamalarına Farah Zeynep Abdullah'ın tepkisi

Nur Sürer, Farah Zeynep Abdullah'a Yanıt Verdi
18-10-2024 16:10
Google News

Deneyimli oyuncu Nur Sürer, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde aldığı ödülü Yılmaz Güney'e adamasının ardından gelen eleştirilere yanıt verdi.

Sürer, ödül konuşmasında Yılmaz Güney'i anarak ödülünü ona adadığını belirtmişti. Ancak bu açıklama, genç oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın tepkisini çekti. Abdullah, sosyal medya hesabından Sürer'i eleştirdi ve Yılmaz Güney'i bilmediğini iddia etti.

Konu hakkında konuşan Nur Sürer, Yılmaz Güney'in Türk sineması için önemli bir figür olduğunu vurgulayarak, "Yılmaz Güney bizim sinemacılar için gerçekten çok önemli bir adam. Yeşilçam'dan bu yana gelen hikayemizde hiçbir sinemacı, Yılmaz Güney ile ilgili en ufak bir şey konuşamaz, konuşmaz. O bizim kıymetlimizdir" dedi.

Farah Zeynep Abdullah'a atıfta bulunan Sürer, "Sinemacıların kırmızı çizgisidir ama bazı densizler filmini bile izlememiş. Herhangi bir Yılmaz Güney filmini izlememiş insanlar adam öleli 40 yıl olmuş, 30 yaşındaki biri Yılmaz Güney ile ilgili bir hikaye uydurabiliyor. Sorsan, bir Yılmaz Güney filmi seyrettin mi? Hayır" şeklinde konuştu. Nur Sürer, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Türkiye'de devrimci sinemanın öncüsü bir insandır. Kimseye de yedirmeyiz Yılmaz Güney'i. Hiçbir şey bilmiyorlar, atıp tutuyorlar. Ben onların cahilliğine bırakıyorum. ".

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ARŞİV ARAMA